Procurori din Parchetul National Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a fostului presedinte al Consiliului Judetean Gorj, Nicolae Mischie, sub acuzatia de trafic de influenta si luare de mita.
In perioada 1999-2002, Mischie ar fi pretins de la un om de afaceri executarea unor lucrari de constructii si de renovare la trei imobile proprietate personala, valoarea totala a acestora depasind 4,5 miliarde de lei. Nicolae Mischie a lasat sa se inteleaga ca in schimbul acestor servicii poate interveni pe langa autoritati ale statului pentru acordarea unor contracte economice preferentiale firmelor omului de afaceri.

In dubla sa calitate – de presedinte al Consiliului Judetean Gorj si presedinte al Agentiei de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia – Nicolae Mischie a promis ca isi poate trafica influenta pe langa demnitari din judet, pentru acordarea unor facilitati firmelor apartinand omului de afaceri care ii efectuau lucrarile, pentru sistarea unor controale pe linie fiscala, cat si pentru incheierea unor lucrari in numele Administratiei Publice din judet. De asemenea, Mischie ar mai fi pretins si un autoturism ARO, mobilier si bunuri electrocasnice pentru dotarea locuintei sale din Targu-Jiu.

In 1999 au inceput lucrarile de renovare-constructie si dotare la casa din Targu-Jiu a lui Mischie. Executia a durat aproape doi ani si a fost suportata de constructor. La scurt timp, Nicolae Mischie a pretins aceluiasi om de afaceri si alte lucrari la vilele sale din Bucuresti si din comuna Godinesti (Gorj). Valoarea lucrarilor la casa din Targu-Jiu depasea trei miliarde de lei, iar suma cheltuita pentru bunurile electrocasnice si mobilier a fost de aproape 432.000.000 de lei (pretul pietei anilor 2001 si 2002).

In 2003, Mischie a incheiat, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Gorj, un contract pentru amenajarea interioara a „Casei Ganescu”, beneficiarul platind in avans peste 248.000.000 de lei din fonduri PHARE. Lucrarea a fost atribuita, preferential, societatilor aceluiasi om de afaceri, oferta fiind directionata de Mischie. Inaintea inceperii lucrarilor, Consiliul Judetean Gorj a emis un ordin de plata pentru suma de 817.000.000 de lei si care a fost achitat. Ulterior, firma protejata de Mischie a incasat alte 2,8 miliarde de lei, reprezentand amenajari interioare la „Casa Ganescu”.

Activitatile ilicite ale lui Nicolae Mischie au fost monitorizate de procurori din PNA din luna iunie 2003. Urmarirea penala a acestuia a inceput la 29 aprilie 2004, trimiterea in judecata fiind intarziata de finalizarea a trei expertize complexe: tehnica (constructii), contabila si de evaluare a bunurilor mobile. Dosarul a fost trimis la Tribunalul Gorj.