Giurgiu: Proiecte INTERREG de aproximativ 11 milioane de Euro vor fi realizate în zona transfrontalieră

Patru proiecte INTERREG România-Bulgaria în valoare totală de aproximativ 11 milioane de Euro care vor fi realizate de comunităţile din Giurgiu şi Districtul Ruse, Bulgaria, au trecut de prima fază a evaluării şi vor demara în această toamnă, a declarat primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu.

Patru proiecte pe care le-am depus pe INTERREG au trecut de prima fază a evaluării. Pe Axa 1 a trecut proiectul privind conectivitatea între România şi Bulgaria, respectiv între Giurgiu şi Ruse, e un proiect de opt milioane de Euro din care cinci milioane de Euro revin municipiului Giurgiu şi din care se va face şoseaua Bucureşti care străbate municipiul până în localitatea Remuş (n.red. localitate învecinată cu municipiul Giurgiu, situată la aproximativ cinci kilometri de oraş), se vor face aici trotuare şi piste pentru biciclişti, totodată se vor mai reface şi şoseaua Prieteniei şi şoseaua 1 Decembrie 1918. Mai avem un proiect de reabilitare la Cetatea lui Mircea cel Bătrân în valoare de 1,5 milioane de Euro, un alt proiect pentru reamenajarea Galeriilor de Artă locul unde expun artiştii plastici din oraş, dar şi invitaţii din ţară sau de peste hotare în valoare de peste cinci sute de mii de Euro şi a mai trecut un proiect pe care l-am făcut cu comunitatea din Bregovo, Bulgaria, privind monitorizarea şi avertizarea în caz de risc de inundaţii“, a detaliat primarul Nicolae Barbu.

În cadrul proiectului de avertizare în cazului riscului de inundaţii, municipiul Giurgiu are de realizat “puncte de monitorizare pe Dunăre pe zonele cu risc de inundaţii”, printr-un proiect de peste opt sute de mii de Euro din care municipiul Giurgiu va realiza lucrări în valoare de 350 de mii de Euro.

Toate aceste proiecte au fost evaluate şi au primit finanţare urmând ca din această toamnă se demareze lucrările. AGERPRES