“Giurgiu pe drumul dezvoltării economice” – întâlnire cu mediul de afaceri giurgiuvean

giurgiu_seminar.jpgOficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Ploieşti, Primăria Municipiului Giurgiu, Centrul de Afaceri Transfrontalier Danubius şi Patronatul Tinerilor Întreprinzători din România au organizat pe 18 iunie întâlnirea “Giurgiu pe drumul dezvoltării economice – întâlnire cu mediul de afaceri giurgiuvean”.

Prima parte a întâlnirii a avut loc la sediul Ateneului “Nicolae Bălănescu”, acolo unde au fost invitaţi reprezentanţi ai mediului de afaceri local, tineri întreprinzători, dar şi giurgiuveni interesaţi să pătrundă în mediul de afaceri. Pentru toţi aceştia le-au stat la dispoziţie cu informaţii şi soluţii la problemele pe care le întâmpină, secretarul de stat al ministrului delegat pentru IMM şi turism, doamna Anca Ionescu, prefectul judeţului, Nina Carmen Crişu, primarul Nicolae Barbu, directorul CAT Giurgiu, Clara Mărculescu, şeful OTIMMC Ploieşti, George Brezoi, dar şi Răzvan Lungu, reprezentantul Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România.

La această întâlnire au fost prezenţi şi subprefectul de Ruse, Vesko Marinov şi directorul executiv al Euroregiunii Danubius, Lili Ganceva, cei doi salutând ideea organizării unei astfel de adunări. Toţi invitaţii de la prezidiu le-au vorbit tinerilor despre posibilităţile de a demara o afacere, sau de a primi ajutor din partea statului, în cazul societăţilor relativ noi pe piaţă, dar şi despre deschiderea pe care fiecare instituţie în parte o are spre a le sta la dispoziţie. În acest context, Răzvan Lungu a făcut o prezentare referitoare la posibilitatea înfiinţării la Giurgiu a unui incubator de afaceri.

A doua parte a întâlnirii s-a desfăşurat în sala de şedinţe a Consiliului Local Giurgiu şi a fost dedicată oamenilor de afaceri locali, secretarul de stat, Anca Ionescu discutând cu aceştia despre problemele pe care le întâmpină, şi care şi-ar putea găsi rezolvare la ministerul pe care îl reprezintă. Acţiunea a fost catalogată drept oportună de către edilul municipiului, Nicolae Barbu, care a declarat că administraţia locală încurajează proiectul construirii la Giurgiu a unui incubator de afaceri.