Seful echipei de tranzitie Phare din Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, Giorgio Ficcarelli, a declarat ca nu este obligatoriu sa se faca regiuni administrative in tara noastra.
Giorgio Ficcarelli a apreciat in acest sens, intr-o conferinta de presa, ca Romania este singura care va decide, nu are un termen si nici nu este obligatoriu sa faca acest lucru. „Este decizia Romaniei, dar acest tip de organizare ar fi mai eficient in contextul Uniunii Europene”, a spus Ficcarelli.

El a aratat ca autoritatile si cetatenii romani sunt in masura sa decida care structura le este mai apropiata. „E un lucru foarte complicat si un proces lent, pentru ca este nevoie de discutii in Parlament si cu societatea civila”, a mai spus seful echipei de tranzitie Phare.

Acesta a adaugat ca o impartire in regiuni administrative e un proces care are nevoie de ani si trebuie bine organizat, pentru ca va influenta banii europeni din ciclurile viitoare. Ficcarelli a precizat ca reforma va fi facuta printr-un dialog cu Uniunea Europeana, pentru ca e important sa fie pregatit tot sistemul de fonduri viitoare. Seful echipei de tranzitie Phare din cadrul Reprezentantei Comisiei Europene in Romania a declarat ca Regiunea Centru este foarte importanta pentru Uniunea Europeana, pentru bogatia ei culturala si multitudinea de etnii care convietuiesc in conditii foarte bune in centrul Romaniei.