Mihai Matei, CEO, Essensys Software & Lead Task Force Public Sector, ANIS, a făcut o prezentare a ghidului de achiziții software pentru instituțiile publice, în cadrul Conferinței Naționale de Management Modern în Administrație, ediția a XI-a. Evenimentul care a avut ca temă “Inovație prin tehnologie în sectorul public”, a avut loc pe 31 ianuarie, la Hotelul JW Marriott, din Capitală și a reunit peste 130 de participați.

Potrivit lui Mihai Matei, ghidul trebuie să conțină achiziții software, soluții custom, la cheie, produse software existente (COTS) customizabile (ERP, CRM, etc.), o structură clar definită a caietului de sarcini, cerințe commune, criterii de atribuire și exemple și metodologie de evaluare. Ce nu acoperă ghidul se referă la achiziții hardware, networking, serviicii de infrastructură și comunicații, aspecte legale ale contractării, criterii de calificare și selecție.

Mihai Matei a vorbit și despre planurile de viitor ale ANIS, acestea referindu-se la îmbunătățire feedback, extindere și clarificare, platformă online, continut mai amplu detaliat, mai multe exemple, referințe la materiale externe adiționale, instrumente practice, template caiet de sarcini, exemple de formulări ale cerințelor, exemple de caiete de sarcini, seminare adresate instituțiilor publice.

Pentru mai multe detalii, puteţi descărca Ghidul aici