„Primaria Capitalei va finaliza, pana in vara acestui an, mai multe lucrari de investitii la nivelul infrastructurii”, a declarat seful Directiei de Infrastructura si Servicii Publice a municipalitatii, Gheorghe Udriste, la finalul controlului efectuat la toate santierele deschise in prezent in Bucuresti.
Printre aceste obiective se numara calea de rulare a liniei de tramvai de pe soseaua Stefan cel Mare, pasajul subteran de la Eroii Revolutiei, linia de tramvai de pe soseaua Oltenitei si Calea Floreasca.

Gheorghe Udriste s-a declarat multumit de evolutia lucrarilor de constructie si si-a exprimat convingerea ca proiectele se vor incheia la termenul contractual stabilit. „Vremea este buna si permite lucrul. Totul a inceput foarte bine si toti constructorii care au ca termen de finalizare a lucrarilor prima parte a anului mi-au spus ca vor reusi sa le incheie. Am verificat toate santierele si sunt multe care se vor termina in perioada aprilie-august, dar sigur vor ramane si alte lucrari in desfasurare”, a spus reprezentantul Primariei Capitalei.

El a precizat ca in aceste zile au demarat lucrarile la reabilitarea liniei de tramvai de pe Calea Vacaresti, pe tronsonul Mihai Bravu-Calea Vitan-Splaiul Independentei-Piata Sudului, care are ca termen de finalizare sfarsitul acestui an si ca se lucreaza la devierea retelelor edilitare din zona Titulescu, pentru a permite constructia Pasajului Basarab.
Foarte curand vor demara lucrarile de largire a bulevardului Constantin Brancoveanu si a strazii Nitu Vasile.

Gheorghe Udriste a declarat ca aceste doua artere sunt subdimensionate si urmeaza a avea cate doua, respectiv trei benzi pe sens, dat fiind faptul ca acestea nu au dimensiunile normale ale unui bulevard, adica au in prezent numai o banda pe sens.

Constructia podului de pe Colentina va incepe cel mai probabil in luna aprilie, dupa finalizarea proiectului tehnic, si este programat a se finaliza in 2009.