gherghina gheorghe.jpgSecretarul de stat în Ministerul Finanţelor Publice Gheorghe Gherghina a declarat, marţi, că nu mai este nevoie de disponibilizări în sistemul bugetar.

„Ultimele date arătau că la sfârşitul lunii octombrie aveam 1.291.527 bugetari, deci nu mai este nevoie să disponibilizăm”, a spus Gherghina în şedinţa Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, răspunzând unei întrebări venite din rândul deputaţilor, cu privire la necesitatea disponibilizărilor din sistemul bugetar.

Potrivit reprezentantului MFP, autorităţile mizează că restul de 1.527 de bugetari, până la 1,29 milioane, cât trebuie să aibă România în 2011 pentru a asigura respectarea angajamentelor luate în cadrul bugetului, vor ieşi din sistem pe cale naturală. Şi premierul Emil Boc a declarat, recent, la postul public de radio, că, din anul 2011, nu vor mai fi necesare disponibilizări suplimentare în sectorul bugetar. „Nu este nevoie de alte disponibilizări suplimentare, ci doar de parcurgerea celor existente”, a spus premierul, pe 25 noiembrie. Potrivit acestuia, în anul 2011, Guvernul va continua politica ocupării unui post din şapte libere în sectorul public. AGERPRES