Gheorghe Flutur: Contractul pentru Autostrada Siret – Suceava – Dolhasca – Paşcani – Bucureşti va fi semnat săptămâna viitoare

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, miercuri, că săptămâna viitoare va fi semnat contractul pentru studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic al celei mai mari investiţii în infrastructura rutieră mare a judeţului Suceava, Autostrada A7 Siret – Suceava – Dolhasca – Paşcani – Bucureşti.

În opinia lui Flutur, este important că traseul autostrăzii va trece prin zona oraşului Dolhasca, ceea ce înseamnă dezvoltare pentru această urbe şi crearea de locuri de muncă pentru tineri.

Se dă drumul la o investiţie de circa 2,5 miliarde de euro pe bani europeni. (…) Sunt convins că asta va însemna şi stop emigrărilor şi plecării tinerilor la muncă în străinătate pentru că, pe lângă autostradă, sunt convins că vor apărea zone industriale“, a spus Flutur, adăugând că mandatul următor va fi “al şantierelor de infrastructură mare în judeţul Suceava“.

CNAIR anunţa pe 6 august că a transmis adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractelor pentru elaborarea studiilor de fezabilitate şi proiectelor tehnice de execuţie pentru tronsoanele de drum expres Paşcani – Suceava şi Suceava – Siret, la ambele licitaţii ofertantul desemnat câştigător fiind Asocierea SEARCH CORPORATION SRL – EGIS INTERNATIONAL SAS – EGIS ROMANIA SA.

Pentru tronsonul Paşcani – Suceava, în lungime estimată de 61 km, preţul contractului este de 11.721.430,96 lei fără TVA, cu finalizare în 24 de luni.

În cazul celui de al doilea tronson, cu o lungime estimată la 41 km, contractul a fost licitat cu preţul de 10.092.839,13 lei fără TVA, cu o durată de 24 de luni. AGERPRES