Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud: Vă aștept la Gala Administratie.ro să vorbim despre viitorul satului românesc!

Gheorghe Damian este primarul comunei Ciugud, din județul Alba, comunitatea rurală din România care a reuşit să atragă cele mai multe fonduri europene în exerciţiul financiar trecut.

Aflat la cel de-al cincilea mandat, edilul din Ciugud poate spune că a găsit „reţeta” prin care poţi transforma administrativ o comună din România într-o localitate cu adevărat europeană. Cu multă muncă, pricepere, seriozitate dar mai ales cu viziune europeană, comuna condusă administrativ de Gheorghe Damian a devenit cunoscută în întreaga ţară fiind denumită de multe ori „Ciugud to be true”.

Provocarea sa pentru viitor este să arate că „la ţară” se poate trăi „ca afară” şi că satul românesc poate avea viitor.

 

„Dragi colegi,

Vă aștept la Gala Administratie.ro, să vorbim despre viitorul satului românesc. Vorbim mult despre zona rurală, dar din păcate facem atât de puțin și, de la an la an, satele românești se depopulează și sunt tot mai îmbătrânite. La Ciugud noi ne-am încăpățânat să credem în oamenii de la sat și, cu ajutorul fondurilor europene, am reușit să schimbăm soarta comunității noastre. Drumurile asfaltate, apa, canalizarea, electricitatea nu trebuie să mai fie lucruri deosebite, ci trebuie să devină normalitatea din satul românesc. Vă invit astfel să vorbim deschis despre provocările pe care ni le oferă, zi de zi, munca în administrația publică de la sat!” –  primarul comunei Ciugud, Gheorghe Damian.

 

Cea de-a XV-a ediţie a Galei Administraţie.ro – eveniment anual dedicat în exclusivitate administraţiei publice centrale şi locale din România, specialiştilor, autorităţilor şi profesioniştilor din domeniu – va avea loc pe 12 decembrie 2019, în Cluj-Napoca.

Gala Administrație.ro va premia – ca în fiecare an – cele mai valoroase proiecte derulate sau finalizate în 2019 de instituțiile administrației publice locale și centrale din România.

Pentru a confirma participarea la eveniment, accesați acest link