Gheorghe Ciuhandu va avea intalniri cu europarlamentari la Strasbourg

Primarul orasului Timisoara, Gheorghe Ciuhandu (foto), a plecat la Strasbourg, unde ia parte la cea de a treia intalnire a primarilor care fac parte din Club Strasbourg, intalnire care se suprapune cu sesiunea Parlamentului European.
Pe parcursul celor trei zile petrecute la Strasbourg, primarul Gheorghe Ciuhandu va avea intalniri cu europarlamentarii Miroslav Ouzky, vicepresedinte al Parlamentului European insarcinat cu relatiile cu tarile candidate, si Guido Podesta, presedintele Comisiei parlamentare mixte UE-Romania a Parlamentului European. Unul dintre subiectele pe care primarul le va discuta la Strasbourg, in vederea atragerii de fonduri, este situatia dramatica in care se afla cetatenii judetului Timis in urma inundatiilor care au avut loc in ultima perioada de timp.

Primarul Timisoarei va mai purta discutii cu Jan Figel, comisar european insarcinat cu probleme de educatie, formare, cultura si multilingvism si cu Nikolaos Sifunakis, presedintele Comisiei pentru Cultura si Educatie a Parlamentului European si Jaques Legendre, presedintele Comisiei pentru Cultura, Stiinta si Educatie a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei. Timisoara a fost cooptata in “Clubul de la Strasbourg”, o organizatie menita sa reuneasca primari ai oraselor europene, in urma cu doi ani. Aceasta organizatie isi propune sa participe la constructia europeana, dar si sa creeze legaturi trainice intre orasele membre ale clubului.