ciuhandu_gheorghe_2008.jpgPrimarul municipiului Timişoara, Gheorghe Ciuhandu, consideră că schimbul de generaţii, mai ales în politica de astăzi a României, este necesar şi de aceea s-a decis să nu mai candideze pentru un al cincilea mandat în fruntea administraţiei timişorene.

Liderul PNŢCD Timiş a mai subliniat, vineri, într-o conferinţă de presă extraordinară, că nu acceptă traseismul politic şi că va rămâne fidel partidului din care a făcut parte de la intrarea sa în politică, PNŢCD, sprijinind candidatura liderului ţărăniştilor timişoreni (sub egida Uniunii pentru Timiş, alături de germani, n.r.), a viceprimarului Adrian Orza.

Ciuhandu a declarat că tinereţea în sine nu este o virtute, referindu-se la tinerele figuri de pe scena politică actuală care sunt extrem de criticate, dar a subliniat că ”tragedia” i se datorează şefului statului, care ”distruge partidele şi viaţa parlamentară”.

”Tragedia, în România, este următoarea: politica actualului şef al statului (Traian Băsescu, n.r.) de a distruge partidele, de a distruge viaţa parlamentară, corupţia şi politizarea administraţiei, evident că-i influenţează pe foarte mulţi tineri; aceştia, în loc să o apuce spre politică pe baza unei profesiuni performante, să ajungă la un statul profesional şi apoi, eventual, spre un statut politic, un statut social mai elevat, găsesc în politică cea mai simplă şi mai facilă cale de promovare. Astfel de tineri, după părerea mea, nu au ce căuta în politică”, a declarat Gheorghe Ciuhandu pentru AGERPRES.

El a remarcat că sunt foarte mulţi tineri politicieni care, după un mandat într-un partid schimbă formaţiunea, devin traseişti şi nu-şi fac procese de conştiinţă, Ciuhandu considerându-i vinovaţi pe cei care-i primesc pe aceştia în partid, iar pe traseişti ”lipsiţi de caracter”. El speră ca electoratul să discearnă şi să-i sancţioneze pe cei ce nu dau dovadă de onoarea de a fi ales.
Preşedintele creştin-democraţilor timişeni a adăugat că există şi o mare masă de tineri foarte performanţi profesional, dar care nu se interesează de politică, ceea ce este un lucru grav, deoarece sunt de calitate şi ar trebui să se implice şi să încerce să îndrepte toate derapajele ce apar la noi.

În altă ordine de idei, edilul-şef al Timişoarei le-a mulţumit concitadinilor că i-au fost alături patru mandate şi că în acest timp viaţa sa s-a confundat cu primăria, în timp ce casa şi familia s-au redus la ”vizită de hotel”.

”Ajuns la finele celui de-al patrulea mandat, voi rămâne alături de dumneavoastră şi de problemele oraşului, cu aceeaşi convingere şi cu acelaşi devotament, în cadrul Consiliului Local Timişoara. Doresc să mă dedic familiei şi proiectului politic iniţiat de PNŢCD Timiş privind reinstaurarea monarhiei în România, ca unică măsură de recâştigare a demnităţii naţionale”, a spus Ciuhandu.

Preşedintele PNŢCD Timişoara, viceprimarul Adrian Orza, a fost nominalizat drept candidat al Uniunii pentru Timiş (UpT) pentru a câştiga mandatul de primar al Timişoarei, după ce actualul edil-şef, Gheorghe Ciuhandu, şi-a depus dosarul de pensionare şi a anunţat că nu mai vrea o nouă legislatură.

”Vreau să-i mulţumesc domnului primar pentru susţinere, încredere şi pentru onoarea pe care mi-a făcut-o, să lucrez 12 ani alături în cel mai important oraş din ţară. Rădăcinile mele sunt adânc înfipte aici, în Banat. Locului de unde provine mama mea i se spune ‘satul arestat’ pentru că acolo au fost cele mai mari deportări în Bărăgan. Am fost crescut de mama mea în spirit creştin, pentru că tatăl meu a murit, aviator fiind. Am ajuns să lucrez în postura de viceprimar şi am ajuns să-mi asum obligaţiile ce mi-au revenit în acest demers. Sunt onorat că domnul primar Ciuhandu mă susţine şi sper ca demersul dânsului de schimbare de generaţii să fie înţeles de unele persoane din aceasta instituţie; mai sper ca acele persoane să-i urmeze exemplu şi să lase, la rândul lor, oameni tineri să lucreze în locul lor, când va veni momentul”, a declarat Orza în conferinţa de presă de vineri. AGERPRES