Gheorghe Babagianu a fost investit, pe 14 martie, in functia publica de subprefect al judetului Ialomita, inlocuindu-l pe Marin Silviu, care a devenit inspector guvernamental.

Gheorghe Babagianu va exercita aceasta functie temporar, pana la organizarea concursului in vederea ocuparii definitive a postului.

„Voi veghea permanent, in special la respectarea legii, si voi fi un militant permanent al sigurantei cetatenilor. Pentru ca, dupa cum bine stiti, sunt zone din judet unde, la ora actuala, sunt probleme cu persoanele certate cu legea. Va promit ca voi fi alaturi de dumneavoastra, de toti cei care aveti de informat despre astfel de situatii, sa le ducem la bun sfarsit, pentru ca parintii nostri, copiii nostri sa fie siguri cand merg pe strada.Voi fi foarte transparent si foarte corect, si voi da toate informatiile necesare”, a afirmat subprefectul in discursul rostit cu prilejul festivitatii de investire.

Gheorghe Babagianu a fost consilier local in Urziceni, din partea Partidului Democrat Liberal, presedinte al organizatiei municipale a PD-L, ocupand functia de viceprimar al municipiului Urziceni intre anii 2002 si 2004. La alegerile locale din vara anului 2008, a candidat pentru a obtine fotoliul de primar, insa, in al doilea tur de scrutin, a pierdut in fata contracandidatului sau, actualul primar liberal Constantin Sava.

La manifestare au participat, pe langa directorul general in Ministerul Administratiei si Internelor, Constantin Mihart, deputatul PD-L, Gheorghe Tinel, sefi ai institutiilor deconcentrate din judetul Ialomita.