Consulatul Republicii Federale Germania la Timişoara va oferi sprijini autorităţilor locale şi judeţene din Timiş pentru proiecte care vizează atragerea de fonduri europene, iar acest sprijin se va materializa cu ajutorul expertizei unor specialişti germani în domeniu, a declarat joi, la Prefectura Timiş, Rolf Maruhn, noul consul al Republicii Federale Germania la Timişoara, care revine în funcţia diplomatică după o pauză de 4 ani.

În cadrul discuţiilor, Maruhn a prezentat domeniile pe care se va axa colaborarea în viitor, printre care continuarea proiectelor deja începute: multiplicarea învăţământului în sistem dual, realizarea proiectului de la Şcoala agricolă din Voiteg, proiecte comune în sprijinul minorităţii germane, dar şi creşterea calităţii vieţii angajaţilor firmelor germane din judeţ.

Prefectul Eugen Dogariu a subliniat că doreşte ca proiectele deja începute să aibă rezultate concrete, fiind vizate construirea noului sediu al Liceului Lenau (pentru clasele I-IV) şi reabilitarea clădirii Liceului Lenau şi a dat asigurări că instituţia pe care o conduce a acordat întotdeauna sprijin în medierea dintre autorităţile locale şi cele de la nivel naţional, dar şi între serviciile publice deconcentrate şi investitorii străini din judeţul Timiş. “Pentru Timişoara şi judeţul Timiş existenţa minorităţilor a fost şi este o mândrie şi ne vom da tot concursul pentru susţinerea lor. Aceasta este cartea de vizită a judeţului”, a afirmat domnul prefect Eugen Dogariu. La rândul său, consulul Rolf Maruhn a subliniat faptul că în ţările în care a avut misiuni diplomatice a evidenţiat întotdeauna multiculturalitatea şi multietnicitatea acestei zone.

La începutul săptămânii, Clubul Oamenilor de Afaceri Germani din Timişoara, care-i include pe germani, austrieci şi elveţieni, a semnat cu Primăria Timişoarei şi cu Inspectoratul Şcolar Judeţean un Parteneriat pentru susţinerea învăţământului dual/profesional, urmând ca la finele celor 2-3 ani de şcolarizare să li se asigure absolvenţilor locuri de muncă în companiile multinaţionale din judeţ. AGERPRES