Ministerul Cooperarii Internationale din Germania ajuta financiar infiintarea primei piete de gros din vestul tarii, la Timisoara, valoarea grant-ului fiind de 2,5 milioane de euro.
Contributia pentru acest proiect de la bugetul local va fi de peste un milion de euro, piatra de temelie a noului obiectiv a fost pusa pe 22 noiembrie, termenul de finalizare fiind fixat pentru luna mai 2006. Primarul Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, a declarat ca, din suprafata totala de 2,5 hectare, 1,2 hectare reprezinta zona utila.

Potrivit sursei citate, vor fi construite spatii acoperite pentru comercializarea si depozitarea marfurilor agro-alimentare, platforma supraetajata fiind prevazuta cu hale pentru comertul en-gros, 66 de spatii comerciale acoperite si alte 37 de spatii in aer liber, depozite frigorifice, cladire administrativa, restaurant-cantina, birou pentru servicii bancare si birou vamal, service, chioscuri, spatii de depozitare a deseurilor alimentare si nealimentare, grupuri sanitare, ateliere de intretinere a motostivuitoarelor, decantor ape pluviale si separator grasimi, spatii verzi si locuri de parcare.

Principalii beneficiari ai pietei vor fi restaurantele, hotelurile, pensiunile, spitalele, dar si persoanele fizice, care vor putea achizitiona produse agro-alimentare la preturi avantajoase, de producator. Proiectul pietei de gros include si reabilitarea Pietei Josefin din Timisoara, care, pana acum, a gazduit cel mai mare volum de comert en-gros.