George Soros afirma ca nu are nici un interes in proiectul minier de la Rosia Montana

soros_george.jpgOmul de afaceri american George Soros a facut de curand o declaratie publica in care doreste sa clarifice anumite aspecte legate de mentionarea numelui sau in legatura cu proiectul minier de la Rosia Montana.

“Nu am niciun interes financiar in proiectul minier de exploatare a aurului de la Rosia Montana, nici prin firma Gabriel Resources si nici prin intermediul companiei Newmont, si nici nu intentionez sa am vreun asemenea interes in viitor”, mentioneaza George Soros.

“Precizez ca am purtat o conversatie cu Joel Bell, un reprezentant al companiei Gabriel Resources, in cursul careia l-am incurajat sa caute o solutie contructiva pentru Rosia Montana care sa vina in intampinarea solicitarilor legitime ale oponentilor proiectului minier.

Pe de alta parte nu am nicio opinie ferma asupra a ceea ce ar fi o solutie corecta si in niciun caz nu imi impun parerile personale asupra Fundatiei Soros Romania, care are propriul consiliu director si actioneaza autonom. Respect activitatea fundatiei de promovare a transparentei, bunei guvernari si sustinere a statului de drept”, se mai spune in declaratia publica a omului de afaceri George Soros.

Articol realizat de Ana Olaru.