copos.jpgMinistrul de stat George Copos (foto) a declarat ca va demisiona din Executiv in momentul in care va fi gasit vinovat pentru activitatea sa din decembrie 2004 pana in prezent.
Copos a sustinut ca acuzatiile care au aparut in presa la adresa sa sunt determinate de faptul ca a fost singurul membru al Guvernului care s-a opus de doua ori cumpararii a 8% din actiunile Petrom si dirijarii acestora catre un grup de interese din care fac parte mai multe institutii de presa. El a refuzat sa faca declaratii in legatura cu acuzatiile aparute la adresa sa, precizand ca acestea aduc atingere Partidului Conservator.

George Copos a spus ca nu cunoaste invinuirile care i se aduc si ca nu a purtat pana acum nici o discutie cu vreunul dintre procurorii DNA. „Sunt un om de afaceri, acestea sunt actiuni pe care le-am facut in 2004 si sunt operatiuni care se fac cu sutele de mii in fiecare zi in Romania daca vrem sa ne consideram o economie de piata”, a afirmat el.

Procurorii anticoruptie au declansat urmarirea penala impotriva ministrului de stat George Copos, a presedintelui Loteriei Nationale Nicolae Cristea si a unui actionar de la Ana Electronic, Gilio Giuseppe Rosa, pentru infractiuni economice in legatura cu relatiile comerciale intre firma Ana Electronic si Compania Nationala „Loteria Nationala”.

Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat ca in acest moment nu se pune problema retragerii sau demisiei ministrului de stat George Copos. „In primul rand, azi se vede ca Justitia nu are inhibitii in fata puterii, ca in perioada 2001-2004. In al doilea rand, cercetarea penala vizeaza actiuni in care s-ar putea sa fie implicat Copos cand nu detinea o functie. Ca urmare, nu sunt cercetate acte legate de exercitiul sau de ministru si Guvernul nu are de suferit. In al treilea rand, este vorba despre o plangere care declanseaza urmarirea penala si nu stabileste vinovati. Deci, in aceasta faza nu avem de ce sa ne gandim la o retragere sau la demisie”, a declarat premierul.