Generalul Wesley Clark afirma ca exploatarea aurului de la Rosia Montana se poate face cu tehnologii nepericuloas pentru mediu

clark_wesley.jpgGeneralul american in retragere Wesley Clark a acordat un interviu ziarului “Adevarul” in care a vorbit, printre altele, despre resursele minerale de la Rosia Montana. Astfel, Wesley Clark a atras atentia asupra faptului ca Rosia Montana este importanta pentru locurile de munca pe care le poate crea, subliniind totodata ca si protectia mediului este importanta.

In opinia lui Clark, sunt tehnologii care permit exploatarea aurului fara a pune in pericol mediul, iar Rosia Montana trebuie incurajata sa foloseasca astfel de tehnologii. “Pretul aurului a crescut de trei ori in ultimii ani, asa incat tehnologii care nu erau fezabile in trecut au devenit economic sustenabile”, a afirmat acesta.

Wesley Clark a explicat ca se afla in Romania in calitate de om de afaceri si consilier onorific al premierului Ponta, dat fiind faptul ca el nu poate sa fie platit de un guvern strain, deoarece este general in retragere. “Treaba mea aici este sa sprijin dezvoltarea economica, crearea de oportunitati de afaceri in Romania”, a declarat generalul american, care a confirmat faptul ca este implicat in explorarea rezervelor de gaze de sist, dar a precizat ca nu in Romania.

Referitor la Rosia Montana, generalul Clark a afirmat ca in acest caz este vorba despre doi factori. “Rosia Montana este importanta pentru locurile de munca pe care le poate crea. Dar si protectia mediului este la fel de importanta. Exista insa tehnologii care permit exploatarea aurului fara a pune in pericol mediul”, a declarat Clark.

Citiţi interviul complet aici