Biroul Permanent Judetean al PDL Bihor a hotarat ca vicepresedintele filialei, Gavrila Ghilea, este cel mai potrivit pentru functia de prefect al judetului Bihor.

Potrivit purtatorului de cuvant al PDL Bihor, Mircea Bradu, din cei 33 de membri ai Biroului Permanent Judetean, au fost prezenti 32, dintre care 19 membri au votat „pentru” si 12 „impotriva”, un vot fiind anulat.

„Este un om cu experienta administrativa deosebita, daca ne referim la functiile de viceprimar al municipiului Oradea si la cea de vicepresedinte al Consiliului Judetean Bihor”, a declarat Bradu.

Pentru aceasta functie si-au anuntat, initial, intentia de a candida trei persoane: Gavrila Ghilea, actualul subprefect Traian Abrudan, fostul senator Mircea Matei, carora li s-a adaugat apoi si Mihai Groza, care si-a retras intre timp candidatura. Cei trei din urma nu au mai intrat insa in competitie cu Gavrila Ghilea, in baza unei intelegeri din campania electorala, potrivit careia, in schimbul efortului de a strange voturi pentru partid la alegerile parlamentare intr-un colegiu perdant, dominat de etnici maghiari, Ghilea va putea alege o functie la sefia Prefecturii sau a Consiliului Judetean. Ghilea a iesit pe locul doi in Colegiul I Senat, din nordul judetului, cu 6.357 de voturi, 13,56%, dupa candidatul maghiar Cseke Attila, care a castigat mandatul de senator cu 59,41% din voturi.