Deputatii au adoptat, in calitate de camera decizionala, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 8/2005 prin care Garda Financiara si Autoritatea Nationala a Vamilor au trecut in subordinea Ministerului Finantelor Publice, din subordinea Autoritatii Nationale de Control.
Legea adoptata de deputati prevede ca Garda Financiara, care este o institutie publica de control, cu personalitate juridica, poate solicita Ministerului de Interne personalul necesar pentru asigurarea protectiei si sigurantei operatiunilor desfasurate de comisarii sai in realizarea actului de control, in cazurile in care exista indicii de savarsire a unor fapte penale.

Cat priveste Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), aceasta se organizeaza si functioneaza in subordinea Ministerului Finantelor Publice, in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). ANAF este condusa de un presedinte cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a primului-ministru, iar conducatorul ANV are rang de subsecretar de stat si indeplineste si functia de vicepresedinte al ANAF.