Foştii prefecţi şi subprefecţi ai judeţului Călăraşi din 1990 până în prezent au participat la inaugurarea ”Galeriei prefecţilor”.

”Prin această întâlnire am urmărit evoluţia obiectivelor fiecărei perioade din istoria acestora pe 20 ani. Am vrut să vedem fiecare prefect ce obiective şi-a propus şi ce a urmărit. Am văzut că dacă primul prefect a avut ca obiectiv instituirea democraţiei în Călăraşi, dacă următorii prefecţi au avut ca principal obiectiv punerea în posesie a cetăţenilor potrivit legii fondului funciar, următorii au avut ca obiectiv consolidarea Palatului Administrativ. Am văzut că acestea au fost priorităţile României şi la momentul acesta prioritatea mea este aceea de modernizare şi profesionalizare a administraţiei publice”, a declarat, marţi seara, prefectul judeţului Călăraşi, Emil Muşat.

Galeria prefecţilor judeţului Călăraşi s-a instituit în semn de omagiu adus instituţiilor statului de drept şi pentru a marca rolul deosebit al prefectului în evoluţia democratică a statului român. Ea cuprinde o expoziţie fotografică cu caracter permanent care prezintă publicului persoanele ce au îndeplinit funcţia de prefect al judeţului Călăraşi începând cu anul 1990. La eveniment au mai participat şi o parte din şefii instituţiilor publice deconcentrate, dar şi protoiereul Ramon Ilie, care a ţinut o slujbă pentru sfinţirea galeriei. AGERPRES