Primăria municipiului Galaţi a investit aproximativ 2 milioane lei pentru modernizarea Pasajului Dunărea, singurul pasaj subteran din oraş, şi care a fost redeschis publicului joi, informează biroul de presă al instituţiei.

Proiectul la Pasajul Dunărea a cuprins realizarea următoarele lucrări: eliminarea infiltraţiilor; lucrări de reparaţii la pardoseli, pereţi, tavane, placaje, trepte, balustrade; înlocuirea finisajelor cu materiale de bună calitate (granit la pardoseli şi trepte, placaj de marmură la pereţi); lucrări de instalaţii electrice prin montarea unor corpuri de iluminat echipate cu LED şi semnalizare a căilor de evacuare cu luminoblocuri. În plus, au fost instalate două copertine din sticlă prinsă pe structură metalică, rolul lor fiind să protejeze intrările din pasaj. Ele au însă şi un rol decorativ, încadrate în noul context arhitectural al centrului municipiului Galaţi. De asemenea, au fost instalate patru camere de supraveghere video.

Redăm gălăţenilor Pasajul Dunărea, acest loc emblematic din centrul oraşului nostru, care va putea găzdui pe viitor diverse evenimente: expoziţii, spectacole sau piese de teatru într-un cadru inedit. Şi nu ne oprim aici. După toate schimbările pe care le-am adus deja în centru vom moderniza şi Aleea de la P-uri, zona de la Potcoava de Aur către Trei Star, dar şi strada Domnească, în continuare către intersecţia cu strada Gării. Gălăţenii merită un centru modern şi atractiv pentru petrecerea timpului liber„, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Lucrările pentru reabilitarea pasajului pietonal au durat un an, iar valoarea proiectului a fost de 1.979.685 lei, bani din bugetul local.

Reabilitarea pasajului Dunărea face parte din amplul program de modernizare a centrului municipiului Galaţi care a cuprins până acum zonele Spicu-Romarta, Potcoava de Aur, Piaţa Regală, strada Domnească, între intersecţia cu str. Brăilei şi Gamulea, dar şi Parcul Mihai Eminescu, investiţiile totalizând aproximativ 19 milioane lei.

Este pentru prima dată când municipalitatea a intervenit pentru punerea în valoare a centrului municipiului Galaţi, în condiţiile în care oraşului i-au lipsit un centru modern şi o identitate„, a afirmat edilul Pucheanu. Conform sursei citate, acţiunile Primăriei municipiului Galaţi pentru modernizarea centrului oraşului au fost apreciate şi la nivel naţional, dovadă fiind Premiul de Excelenţă în Regenerarea urbană a spaţiilor publice, obţinut anul trecut în cadrul Galei Asociaţiei Municipiilor din România. AGERPRES