simionescu_aurel3.jpgPrimarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, este dezamăgit de faptul că niciunul dintre proiectele comune Brăila-Galaţi nu s-a materializat până în prezent şi susţine că cele două administraţii nu colaborează de teamă ca una să nu câştige mai mult decât cealaltă.

„Gălăţenii nu colaborează cu brăilenii de teamă că Brăila va câştiga mai mult. Atunci când apare o oportunitate, percepţia gălăţenilor este că va câştiga Brăila şi de aceea nu merg mai departe cu proiectele. Eu am participat la foarte multe protocoale semnate între Galaţi şi Brăila, dar gândirea lor este „cum să facem să câştigăm noi din asta”‘, a declarat, într-o conferinţă de presă, Aurel Simionescu.

Acesta a precizat că autorităţile brăilene „nu mai au speranţe într-o colaborare cu reprezentanţii judeţului Galaţi”, motiv pentru care au luat decizia de a demara o serie de proiecte regionale fără implicarea acestuia. Cel mai important este proiectul dezvoltării zonei Siret, aflată la limita dintre Brăila şi Galaţi, care constituie „mărul discordiei” între cele două administraţii, susţine Siminonescu.
Proiectul de dezvoltare a zonei Brăila-Galaţi prevedea realizarea unui megalopolis, văzut ca a doua aglomerare urbană din ţară, după Bucureşti, cu peste un milion de locuitori, în care să fie construite drumuri europene, sedii de instituţii guvernamentale, spitale, biblioteci, stadioane şi câteva mall-uri. AGERPRES