Gala Societăţii Civile va avea loc pe 3 iunie, la Opera Naţională Bucureşti

gala societ civile.jpgFestivitatea de acordare a premiilor Galei Societăţii Civile, ediţia a XI-a va avea loc în data de 3 iunie, începând cu ora 20.00, la Opera Naţională Bucureşti. Evenimentul va fi prezentat de Mircea Toma – Psiholog, jurnalist şi activist pentru drepturile omului şi de Cătălin Ştefănescu – Realizator şi moderator TVR 1.

În cadrul evenimentului vor fi premiate cele mai bune proiecte implementate de sectorul asociativ în ultimul an. Acestea au fost alese de către un juriu format din peste 60 specialişti în implementarea şi evaluarea proiectelor, din cele 220 de proiecte şi programe care au fost înscrise în cadrul competiţiei, de către 151 de reprezentanţi ai sectorului non-profit şi neguvernamental din toată ţara. Mai multe detalii despre proiectele înscrise, dar şi despre membrii juriului puteţi găsi pe www.galasocietatiicivile.ro.

În cadrul Festivităţii de premiere, se vor acorda premii pentru următoarele categorii şi secţiuni:

CATEGORIA A

Educaţie, Învăţământ, Cercetare

Artă şi Cultură

Apărarea drepturilor individuale/ colective

Comportament civic şi Participare publică

Sănătate

Incluziune socială

Servicii de Asistenţă socială

Protecţia mediului

Dezvoltare economică şi socială

CATEGORIA B

Proiecte şi campanii de VOLUNTARIAT

Proiecte pentru TINERET

CATEGORIA C

Buget – / Eficienţă + – Premiul pentru Eficienţă

IMPACT – Premiul pentru Impact

DURABILITATE – Premiul pentru Durabilitate

ORIGINALITATE – Premiul pentru Originalitate

CATEGORIA D

Secţiunea Proiecte şi campanii de CSR

Secţiunea Programe

“Prin asocierea cu Gala Societăţii Civile susţinem recunoaşterea celor mai bune proiecte care vin din societatea civilă. Parteneriatul durează de mai bine de nouă ani şi rămânem alături de acest proiect pentru că împărtăşim misiunea, viziunea şi valorile lui. Rompetrol încurajează şi susţine oameni cu realizări importante, care stau în spatele acestor proiecte inovative. Aceşti oameni sunt modele de succes pentru antreprenoriatul social şi avem nevoie de ei în societatea modernă”, a declarat Alexey Golovin, Director Comunicare Grup Rompetrol

De asemenea, în cadrul festivităţii de premiere, va fi anunţată şi cea mai bună propunere de proiect depusă în cadrul secţiunii dedicată ediţiei “2013 – Anul European al cetăţenilor”, sprijinită şi organizată în parteneriat cu Reprezentanţa Comisiei Europene în România. Iar pentru cel de-al treilea an consecutiv va fi acordat unei organizatii “Premiul Dan Manoleli pentru Dezvoltarea Societăţii Civile”.

În acest an, organizatorii au nominalizat la premiile speciale o serie de campanii sociale, desfăşurate de reprezentanţi ai celor trei sectoare [public, privat şi asociativ], concretizate în campanii de comunicare, care au o conotaţie educativa şi/sau socială, cu scopul de a informa, sensibiliza sau de a schimba atitudini şi comportamente şi care au reuşit să atragă atenţia asupra unor probleme cu care societatea se confruntă.

Iniţiată în anul 2002, de-a lungul celor unsprezece ediţii ale Galei Societăţii Civile, au fost înscrise în competiţie 1.556 de proiecte, semnate de către organizaţii non-profit, neguvernamentale, grupuri de iniţiativă sau persoane fizice. La ediţia de anul acesta s-a înregistrat un număr record de înscrieri.