Gala Premiilor de Excelenţă în Administraţie a fost reflectată pe larg în presa locală

Gala Premiilor de Excelenţă în Administraţie, organizată pe 18 octombrie la Poiana Braşov de portalul Administratie.ro şi Oameni şi Companii, a suscitat un interes deosebit nu doar în rândul liderilor administraţiei publice, prezenţi în număr mare la eveniment, ci şi în presa locală din întreaga ţară, care a reflectat pe larg Gala din acest an.

Cotidianul “Monitorul de Botoşani” a prezentat sub titlul “Primarul botoşănean premiat la Gala Administraţiei” faptul că primarul Ovidiu Portariuc a primit un premiu de excelenţă pentru activitatea administrativă în domeniul urban, premiu acordat şi edililor din Roman şi Craiova. În cadrul galei au fost premiaţi cei mai merituoşi reprezentanţi ai administraţiei publice locale şi centrale, care s-au evidenţiat în acest an prin eforturile pentru dezvoltarea acestui sistem, iniţiative pozitive şi proiecte de anvergură. Au participat peste 130 de persoane, lideri din administraţia publică centrală şi locală, precum şi reprezentanţi ai mediului de afaceri.

Ziarul “Evenimentul” a punctat sub titlul “Premiu de excelenţă pentru Prefectura Vaslui” faptul că Prefecura vasluiană a fost felicitată pentru cea mai eficientă campanie de comunicare în administraţia publică. “Mă simt onorat pentru premiul de excelenţă primit şi totodată responsabil pentru rolul instituţiei noastre de a desfăşura o comunicare eficientă şi pe înţelesul tuturor colaboratorilor noştri, ca factori importanţi de decizie în gestionarea tuturor resurselor spre binele comunităţii. De aceea instituţia noastră şi-a îndreptat atenţia spre o diversificare a tuturor canalelor de comunicare, astfel încât cetăţenii judeţului Vaslui să poată beneficia de sprijinul şi implicarea noastră, indiferent de problemele cu care se confruntă”, a declarat cu această ocazie prefectul Radu Renga.

“Precup şi Şoaită, premii pentru excelenţă în administraţie” este titlul articolului în care “Ziarul de Mureş” şi-a anunţat cititorii că Maria Precup, primarul municipiului Reghin şi Ovidiu Şoaita, primarul comunei mureşene Saschiz, au fost premiaţi la cea de-a opta ediţie a Galei Premiilor de Excelenţă Administraţie.ro. Primarul Ovidiu Şoaita a declarat că a avut emoţii în momentul premierii, prezentatorul galei, fostul purtător de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, prezentând Saschizul drept o comună mai cunoscută în Marea Britanie decât în România. “Ştiam că o să am o anumită recunoştinţă dar nu mă aşteptam să fiu chiar eu primul primar de comună enumerat la premii, pentru diploma de excelenţă pentru activitatea primăriilor. Am fost surprins şi emoţiile au fost pe măsură. Organizatorul Dan Suciu, care a fost şi prezentatorul manifestării, a subliniat atunci când mi-a spus numele, că Saschiz este probabil o comună mai cunoscută în Marea Britanie decât în România. Probabil că urmare a ceea ce s-a întâmplat cu vizitele prinţului Charles la noi şi după gală am discutat cu Dan Suciu care a afirmat că simte recunoştinţă pentru comuna Saschiz, pentru că de fapt România a fost promovată prin intermediul nostru şi s-a văzut clar efectul după prezentarea documentarului despre Saschiz”, a afirmat edilul şef din Saschiz.

Cotidianul nemţean “Ceahlăul” a scris pe larg despre Gala Premiilor de Excelenţă în Administraţie, menţionând că primarul municipiului Roman a primit al treilea premiu din acest an, în articolul “Primarul Leoreanu, premiu de excelenţă în administraţie”. “Am primit cu bucurie invitaţia de a participa la această gală. Premiile au fost decernate pe mai multe secţiuni, de către reprezentanţi ai Guvernului României, reprezentanţi ai Parlamentului României, ai mass media, ai Portalului de Administraţie Locală. În acest an, premiile au fost acordate pentru administraţiile publice de tip european, cu viziune şi dezvoltare rapidă.Premiul îl dedic tuturor romaşcanilor, pentru că împreună cu ei l-am obţinut. Este un premiu acordat întregii administraţii romaşcane, acordat tuturor colegilor mei din Primăria Roman, este al treilea premiu pe care îl obţinem şi eu cred că este un lucru care certifică faptul că la Roman suntem pe un drum bun. Este singurul premiu care s-a obţinut în judeţul Neamţ”, a spus Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman.

Tot despre evenimentul de la Poiana Braşov a scris şi cotidianul băcăuan “Deşteptarea”, sub titlul “Premii în administraţia bacauană”, menţionând că Prefectura judeţului Bacău a primit Premiul de excelenţă pentru activitatea în Instituţiile Prefectului, iar Premiul de excelenţă pentru activitatea în domeniul It&C în administraţia publică (E-administratie) a fost acordat deputatului Valerian Vreme, fost ministru al comunicaţiilor.