Marți, 19 septembrie 2023, începând cu ora 18:00, va avea loc Gala Parteneriatelor ONG APL pentru un București Social și Solidar, organizată de Asociația Ateliere fără Frontiere și partenerii săi din cadrul proiectului „Noul București, o capitală a tuturor”, Primăria Municipiului București și Primăria Sectorului 3, la Sala Coloanelor, ARCUB, Str. Strada Lipscani 84 – 90.
Evenimentul, la care vor participa reprezentanți ai Cancelariei Prim-Ministrului, ai Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Guvernului României, vice-primari din cadrul Primăriei Municipiului București și ai Primăriei Sectorului 3, reprezentanți ai societății civile și ai autorităților publice locale din capitală cu responsabilități de mediu și în domeniul social și reprezentanți ai mediului academic, reprezintă, punctul culminant al Competiției Parteneriatelor ONG-APL desfășurată în perioada iulie-septembrie 2023.
În cadrul acestui eveniment, vor fi acordate premii pentru:
PARTENERIATE APL-ONG pentru dezvoltare locală durabilă în București, pentru incluziune socială în București, pentru alte domenii relevante pentru dezvoltarea Municipiului București,
INIȚIATIVE care contribuie la dezvoltarea Municipiului București (inițiative cetățenești, ale instituțiilor publice, ale instituțiilor de învățământ etc.).
Crearea de vizibilitate în mass media pentru subiecte ce țin de dezvoltarea locală durabilă, incluziune socială, economie circulară etc. (PREMIUL PRESEI).