szabo_gabriela3.jpgMinistrul Tineretului şi Sportului, Gabriela Szabo, a declarat vineri, la Cluj, că se lucrează în prezent la anumite modificări legislative, dintre care una vizează găsirea unor soluţii pentru ca primăriile să poată susţine sportul. Gabriela Szabo a precizat că aşa cum o administraţie locală susţine educaţia şi sănătatea, ar fi normal şi de dorit să poată face acelaşi lucru şi pentru activităţile sportive, fie ele de masă sau de performanţă.

„Am avut discuţii nenumărate cu primarii care vor să ajute sportul. Da, avem o mică problemă cu un ordin dat în 2006, să vedem cum putem să-l modificăm şi dacă juridicul de la minister ne lasă să modificăm acel ordin. Şi atunci vom putea să vorbim de altceva. De asemenea, noi pe normele noastre financiare am şi început să lucrăm pentru că vrem ca autorităţile locale să poată să ajute sportul. Comunicăm de câteva săptămâni cu Ministerul de Finanţe, pentru că aduce impact bugetar şi trebuie făcute calcule şi durează foarte mult. Dar sunt de acord ca autorităţile locale să vină să se implice în sportul fie de masă fie de performanţă, pentru că este o parte din rolul unei administraţii locale să facă, aşa cum ajută partea de sănătate, de educaţie, trebuie să ajute şi sportul”, a spus Gabriela Szabo.
O altă discuţie la care ministrul a participat de curând a fost cea privitoare la modificarea legii sponsorizării, pentru a se vedea care sunt acele prevederi pe care mediul economic nu le-ar agrea. La întâlnire au participat şi reprezentanţi ai firmelor care sponsorizează activităţi sportive şi care s-au declarat în general mulţumiţi de forma legii. „M-am întâlnit cu reprezentanţii ministerului de finanţe, cu Comitetul olimpic şi sportiv român, inclusiv cu cinci mari companii care sponsorizează sportul, să vedem unde trebuie modificată legea sponsorizării sau dacă este nevoie de modificări. Aţi fi surprinşi, dar marile companii au găsit doar două articole în lege care ar trebui modificate, restul, cu 20 la sută din profit, le convine foarte mult”, a spus Gabriela Szabo.

De asemenea, ministrul Tineretului şi Sportului speră ca la mijlocul lunii septembrie să poată „pune pe masa premierului”, proiectul modificat al Legii 69/2000, care ar urma să aducă noi beneficii sportului românesc. AGERPRES