Gabriela Firea: “Vreau să găsim cea mai bună variantă ca terasele din Centrul vechi să funcţioneze legal”

firea_gabriela2.jpgPrimarul general al Capita lei, Gabriela Firea, a anunţat că vor fi căutate soluţii pentru ca terasele din Centrul vechi, dar şi din restul oraşului să funcţioneze lega l, în condiţiile în care reprezentanţii Organizaţie i Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) s-au plâns de “hăţişul birocratic”.

“Antreprenorii din Centrul vechi sunt nemulţumiţi de faptul că mulţi din agenţii economic i din Centrul vechi funcţionează fără autorizaţie, dintr-un motiv foarte simplu: pentru a obţine o autorizaţie de funcţionare, trebuie să se adreseze atât PMB, cât şi Primăriei sectorului 3. Pentru eliberarea unui singur aviz sunt cerute mai multe acte, iar formalităţile sunt extrem de greoaie”, a informat Primăria Capita lei, prin intermediul unui comunicat.

Gabriela Firea, care s-a întâlnit, miercuri, la sediul PMB cu reprezentanţii HORA, a susţinut necesitatea creării unui comitet de lucru format din reprezentanţii Poliţiilor locale de la PMB şi de la Primăriile de sector, ai Direcţiilor juridice ale tuturor acestor instituţii, dar şi din ofic ia li ai Ministerului Dezvoltării Regiona le şi Administraţiei Publice.

Primarul general a convenit, împreună cu reprezentanţii antreprenorilor din Centrul vechi, ca acest comitet de lucru să prezinte la sfârşitul lunii septembrie soluţiile pentru “deblocarea hăţişului birocratic” al obţinerii une i autorizaţii de funcţionare şi de uniformizare a procedurilor.
“Centrul vechi este una dintre cele mai importante atracţii ale Capitale i! A venit momentul să încetăm cu birocraţia , pentru a putea începe, cu adevărat, să ne ocupăm de bunăstarea oraşului! Prin asta înţeleg, în primul rând, ca Bucureştiul să devină, în fiecare zi, un oraş aproape de oameni şi de nevoile lor, o Capitală care ştie să-şi promoveze obiectivele turistice şi care, printr-o administraţie eficientă, poate să îş i sporească veniturile tocmai din punerea în va loare a oraşului”, a precizat Gabriela Firea.
Comercianţii din Centrul vechi nu intră sub inc idenţa unei s ingure autorităţi, pentru că această zonă este considerată una protejată şi astfel se raportează atât la PMB, cât şi la Primăria sectorului 3, a informat munic ipa litatea. În acest sens, reprezentanţii HORA au precizat că pentru o terasă de 14 mp a fost nevoie de cinci luni în vederea obţinerii autorizaţie i.

Organizaţia HORA a mai susţinut că este necesară o condiţie unitară pentru toate primăriile de sector, astfel ca acestea să aibă o listă standard de acte solic itate pentru obţinerea autorizaţiei de funcţionare. AGERPRES