Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că administrarea și operarea Arenei Naționale de către Primăria Generală va însemna o înjumătățire a efortului bugetar.

„În cea mai recentă ședință de Consiliul General, acesta a dezbătut și a votat un proiect de hotărâre prin care Primăria Capitalei preia administrarea Arenei Naționale și, de asemenea, suntem acum în procedură de predare primire de la compania care administra până acum Arena Națională și dorim să și operăm Arena Națională, deoarece mie mi-au fost aduse la cunoștință calculele cât se poate de concrete, iar efortul bugetar va fi la jumătate pentru administrarea și operarea Arenei Naționale cu forțe proprii — și nu externalizat, printr-un agent economic, printr-o societate comercială, cum a existat contractul cadru. Dar eu nu am mai dorit să semnez și să continuu contractul subsecvent pentru anul 2017, chiar dacă termenul final ar fi fost vara anului viitor. Pentru că, din moment ce mie mi s-au adus la cunoștință economiile majore care se fac la buget — și anume faptul că Primăria Capitalei poate să administreze și să opereze la jumătate de preț Arena Națională — ca primar general nu mai puteam să semnez contractul subsecvent cu societatea comercială care a administrat și operat până acum Arena Națională”, a precizat primarul general, la un comandament dedicat măsurilor pentru curățenia de primavară.

Gabriela Firea a subliniat că Arena Națională trebuie să redevină a bucureștenilor și a cluburilor care solicită închirierea în vederea organizării de competiții sportive, inclusiv prin prisma prețurilor practicate. „Mi-aș dori ca din ce în ce mai mulți copii, tineri și chiar persoane adulte să meargă să facă sport în parcurile Capitalei și — de ce nu? — și pe stadioane. Mă refer, aici, spre exemplu, și la Arena Națională, unde bucureștenii pot să meargă să alerge sau să practice alte sporturi — pentru că dăm această posibilitate, deschidem Arena Națională pentru activități sportive, către bucureșteni, nu neapărat către grupuri organizate. (…) Trebuie să fie mai aproape de bucureșteni și nu se putea cu acele prețuri foarte ridicate”, a mai precizat Firea.

La rândul său, directorul Administrației Lacuri, Parcuri și Agrement (ALPAB), Bogdan Tănase, a declarat că în cursul zilei de miercuri va fi demarată operațiunea de preluare a Arenei Naționale, urmând ca procedura să dureze una-două săptămâni. „Într-adevăr, Arena Națională va fi deschisă pentru tot ce înseamnă competiții, care nu sunt neapărat organizate de cluburi sportive. Mă refer la toată zona din jurul Arenei Naționale, care va fi pusă la dispoziție tuturor celor care vor dori să facă mișcare. În afara locurilor de joacă, care vor fi recondiționate în toate parcurile, începând de anul acesta avem un program pe care îl vom demara, și anume să facem în toate parcurile locuri de fitness, adică locuri pentru sport, care să fie puse gratuit la dispoziția publicului care vizitează aceste parcuri și care este din ce în ce mai numeros”, a spus el.

Gabriela Firea a menționat că se vor lua măsuri pentru amenajarea mai multor locuri de joacă în Capitală, iar în spațiile deja existente vor fi reparate sau înlocuite leagănele sau toboganele stricate. AGERPRES