Gabriela Firea doreşte finalizarea proiectului Bucureştiul – port la Dunăre

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a reamintit, miercuri, că la întâlnirea pe care a avut-o la începutul lunii septembrie, la Bruxelles, cu comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a discutat şi despre proiectul Bucureşti – port la Dunăre, menţionând că doreşte finalizarea acestuia.

“La Bruxelles, împreună cu doamna comisar european Corina Creţu, care săptămâna viitoare se va afla la Bucureşti, am înaintat o propunere pe care eu cred că ar trebui să o susţină cât mai mulţi bucureşteni, şi anume: proiectul Bucureştiul – port la Dunăre. Este un proiect extrem de important, extrem de ambiţios, care va însemna dezvoltare pentru Capitala României. Doamna Creţu a fost extrem de pozitivă la aflarea acestei iniţiative, şi anume că doresc să mă implic şi împreună cu UE să finalizăm acest proiect care a început acum ceva ani, dar lucrarea este degradată, nu a fost bine conservată şi, oricum, este nevoie de finanţare, în continuare. Cred că este un proiect care va dăinui şi va aşeza Capitala României în rândul porturilor importante şi al capitalelor comerciale serioase din Europa”, a declarat Firea, după participarea la seminarul “Autorităţi locale. Finanţări. Achiziţii. Proiecte”.

Ea a menţionat că în cadrul întâlnirii de la Bruxelles a arătat şi că Bucureştiul are nevoie de finanţare pentru modernizarea a încă 500 de kilometri de conductă primară din reţeaua de termoficare, pe lângă cei 500 pentru care au fost alocaţi 176 de milioane de euro.

“Am înaintat o altă solicitare, o altă rugăminte, iar doamna comisar european a fost extrem de receptivă şi deschisă, pentru ca Bucureştiul să primească o sumă comparativă cu aceasta, aprobată prin POIM (Programul Operaţional Infrastructura Mare), pentru redimensionarea şi modernizarea altor 500 de kilometri de reţea de termoficare primară, ceea ce ar însemna ca în perioada următoare să avem de-a face cu o reducere a facturii la cetăţeni, prin faptul că reţeaua de termoficare va fi dimensionată la capacitatea actuală”, a precizat Firea. AGERPRES