Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că a depus, la începutul acestei luni, cererea de finanţare pentru proiectul privind reabilitarea reţelei de termoficare din Bucureşti.

„La începutul acestei luni am depus cererea de finanţare pentru proiectul înscris în POIM ‘Reabilitarea reţelei de termoficare din Bucureşti’, care este îmbătrânită şi afectată, de aceea sunt şi probleme cu alimentarea cu agent termic în Bucureşti. Practic, nu mai este acum niciun risc, pentru că avem toate aprobările necesare, inclusiv de la Bruxelles, pentru a primi suma de 330 de milioane de euro pentru reabilitarea a peste 200 de kilometri de conductă de termoficare, prin urmare, în scurt timp, în Bucureşti nu va mai fi o problemă furnizarea agentului termic, aşadar apa caldă şi căldura pe timpul sezonului rece. Precizez că a trebuit să facem eforturi considerabile şi pentru a recupera timpul pierdut în mandatul primarului interimar PNL, care un an nu a depus niciun document la Bruxelles necesar atragerii acestei finanţări nerambursabile europene”, a spus Firea, în cadrul şedinţei CGMB de joi.

CGMB a adoptat joi un proiect de hotărâre pentru modificarea HCGMB nr. 176/23.04.2019, modificată prin HCGMB nr. 688/18.12.2019 privind aprobarea Studiului de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiţii „Reabilitarea sistemului de termoficare al Municipiului Bucureşti”. Proiectul a fost adoptat cu 41 de voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere. AGERPRES