Inspectorul guvernamental Gabriel Aurelian Panaitescu a fost învestit, joi, în funcţia de prefect al judeţului Galaţi, propus de USR, şi revine pentru a treia oară în această demnitate publică.

Gabriel Aurelian Panaitescu a mai fost prefect al judeţului Galaţi în perioada mai 2008 – februarie 2009, octombrie 2016 – decembrie 2017, iar în perioada 2012 – 2014 a fost subprefect, în toate aceste funcţii fiind susţinut de PNL. Din decembrie 2017 a fost inspector guvernamental.

„Îmi asum o mare responsabilitate, dar tot aşa de bine pot să spun că este a patra oară când depun acest jurământ, de trei ori ca prefect, iar responsabilitatea mea este de a rezolva problemele locuitorilor judeţului Galaţi. Deocamdată avem o pandemie pe care încercăm să o stopăm. Avem un proces de vaccinare care este în curs şi încercăm să-l accelerăm. În ceea ce priveşte instituţiile deconcentrate, eu cred că fiecare director din aceste instituţii îşi va căuta de treabă şi va respecta legea”, a declarat Panaitescu.

Noul prefect este de profesie inginer piscicol, a făcut un master în protecţia mediului, la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi şi mai multe cursuri de perfecţionare în administraţie.

Tot joi au fost învestiţi în funcţie şi cei doi subprefecţi din partea PNL. Este vorba despre fostul secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Andra Mihaela Costache, şi de fostul primar al comunei Şendreni, timp de cinci mandate, Paul Cristea. AGERPRES