robinet2.jpgÎn municipiul Suceava ar putea fi reluată furnizarea apei calde în sistem centralizat, de la sfârşitul acestei săptămâni, după ce directorul general al producătorul de agent termic Bioenergy a depus, marţi, la Primărie un protocolul semnat în acest sens cu furnizorul şi distribuitorul SC Termica SA, a declarat directorul general al Bioenergy, Vasile Ilie.

Potrivit acestuia, acordul, ce prevede ca 42% din încasările SC Termica SA să fie virate în contul Bioenergy, va fi supus spre aprobare în şedinţa de joi a Consiliului Local Suceava. Totodată, Ilie a spus că se doreşte ca, după aprobarea acestui protocol plăţile către Bioenergy să se îmbunătăţească, pentru ca în acest fel să se poată relua livrarea apei calde şi, ulterior, furnizarea încălzirii.

Sucevenii racordaţi la sistemul public de termoficare au rămas fără apă caldă de la începutul săptămânii trecute, după ce administratorii Bioenergy au decis închiderea centralei pe biomasă din cauza blocajului financiar în care se află şi, implicit, a lipsei de materie primă.
Datoriile SC Termica SA faţă de Bioenergy se ridică în prezent la peste 16 milioane de lei. Bioenergy are în depozite 10.000 de tone de biomasă, dar întreaga cantitate este pusă sub sechestru de firma furnizoare, Holzindustrie Schweighofer, din cauza datoriilor la plată.

Totodată, SC Termica SA are de recuperat de la populaţie echivalentul a patru milioane de euro, iar primarul Ion Lungu declara săptămâna trecută că pentru a se relua producerea şi furnizarea agentului termic, în această lună, trebuie achitate cel puţin patru milioane de lei din restanţe. AGERPRES