Functionarii publici vor ca regimul incompatibilitatilor anumitor activitati cu functia publica sa devina mai flexibil, prin modificarea statutului acestei categorii de angajati, a reiesit din discutiile purtate de conducerea Agentiei Nationale a Functionarilor Publici (ANFP) cu secretarii unitatilor administrativ-teritoriale din judetul Bacau.

In cadrul discutiilor, presedintele ANFP, Andras Szakal, s-a pronuntat pentru corelarea viitoarei Legi privind statutul functionarului public cu celelalte reglementari privind administratia.

„Trebuie sa avem in vedere in primul rand respectarea legislatiei in vigoare. ANFP are si va avea un rol extrem de important in managementul functiei publice, monitorizarea, controlul, verificarea si indrumarea autoritatilor si institutiilor publice”, a afirmat Andras Szakal. Intalnirea de la Bacau se inscrie in seria consultarilor incepute de conducerea ANFP cu asociatiile profesionale si cu sindicatele functionarilor publici privind modificarile legislative pe care Agentia le are in vedere la Legea 188/1999 privind statutul functionarului public.