Functionarii publici din Primaria Capitalei sunt obligati sa nu dezvaluie informatii ce prejudiciaza imaginea institutiei

Functionarii publici din Primaria Capitalei sunt obligati sa nu dezvaluie informatii ce prejudiciaza imaginea institutiei, conform unui articol inclus in noul regulament de organizare si functionare a aparatului de lucru al municipalitatii, votat in sedinta consilierilor municipali.
“Functionarii publici au datoria sa nu dezvaluie informatiile la care au acces in exercitarea functiei publice, daca aceasta dezvaluire este de natura sa atraga avantaje necuvenite ori sa prejudicieze imaginea sau drepturile institutiei ori ale unor functionari publici, precum si ale persoanelor fizice sau juridice”, se arata in articolul 44. Aceasta prevedere face parte din capitolul referitor la confidentialitate.

Desi consilierul Dorin Baleanu a propus eliminarea sau corectarea acestei prevederi din regulament, ea a fost mentinuta. Pe de alta parte, Doru Giugula a avut obiectii legate de faptul ca adoptarea noului stat de functii ar duce la politizarea aparatului Primariei. In acest sens, el a atras atentia asupra faptului ca “au ramas doar cinci directori de directii, care vor fi mai usor de controlat, unul dintre acesti directori avand in subordine 670 dintre cei 1.500 de angajati ai Primariei”.

Doru Giugula a spus ca regulamentul ar fi trebuit supus dezbaterii publice timp de 30 de zile si a apreciat ca acesta ar fi o simpla copie dintr-o limba straina, astfel incat “cei 28 de directori adjuncti au devenit directori executivi”.

Noul regulament a fost adoptat in baza noii organigrame promovate de primarul general, in urma studiului efectuat de o firma de specialitate. Adriean Videanu a dat asigurari ca in noua formula vor fi promovate performanta si competenta angajatilor. (Un material de Claudia ATANASOAE)