functionari.jpgFuncţionarii publici din Călăraşi nu sunt multumiţi de grila de salarii aprobată prin Legea unică a salarizării nr. 330/2009, a declarat marţi George Iacob, vicepreşedintele interimar al filialei locale a Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP).

„Funcţionarii publici nu sunt mulţumiţi de grila de salarizare aprobată prin lege. Renegocierile pe legea unică a salarizării în sistemul bugetar din punctul nostru de vedere trebuiesc reluate”, a declarat Iacob.

Funcţionarii publici din Călăraşi sunt nemulţumiţi şi pentru că se confruntă cu o situaţie inedită, pe de o parte fiind acţionaţi în instanţă pentru recuperarea indemnizaţiei de dispozitiv în cuantum de 25% din salariul de bază, iar pe de altă parte sunt victimele disponibilizărilor ce se efectuează în baza Legii nr. 329/2009. Filiala locală a SNFP consideră că disponibilizările sunt nelegale, iar cinci funcţionari beneficiază de serviciile unui avocat angajat prin grija sindicatului.

„Nu suntem de acord cu disponibilizările, dar suntem pentru o mai bună gestionare a banului public. Constatăm şi noi, dar avem şi multe semnale că încă nu a încetat risipa banului public”, a mai spus Iacob, exemplificând că sindicaliştii nu sunt de acord cu desfiinţarea unor structuri pentru înfiinţarea altora şi crearea de posturi care anterior fuseseră desfiinţate. Reprezentantul sindical a mai menţionat că, în funcţie de intenţia guvernanţilor privind disponibilizările, situaţia va fi analizată în Biroul Executiv al SNFP şi se va decide dacă se va declanşa greva generală în toată ţara. AGERPRES