Funcţionarii din Vaslui nu vor primi prime mai mari de 35 de lei

functionari.jpgInstituţiile din judeţul Vaslui care acordă prime angajaţilor cu ocazia sărbătorilor susţin că acestea nu vor depăşi cuantumul de 35 de lei. Angajaţii de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Vaslui vor primi în acest an prime, dar din banii de la sindicat.


“Am făcut o serie de calcule şi am decis să acordăm prime din banii de la sindicat în valoare de 35 de lei pentru fiecare angajat sub formă de cadouri, pentru toţi cei 400 de salariaţi ai instituţiei”, a declarat, joi, liderul Sindicatului Finanţelor Publice Vaslui, Valică Berescu.

Salariaţii de la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vaslui vor primi prime în valoare de 20 de lei din fonduri de la sindicat, însă în numerar. În schimb, nicio primărie din judeţul Vaslui nu va acorda prime de Crăciun pentru angajaţi. ‘Nu am luat prime nici anul trecut şi nu vom lua nici anul acesta’, a afirmat, purtătorul de cuvânt al Primăriei Vaslui, Geanina Tofan.


De asemenea, nici cei aproximativ 5.000 de salariaţi de la Consiliul Judeţean (CJ) Vaslui nu vor primi stimulente de sărbători. ‘Primarii nu au bani nici pentru plata salariilor pentru angajaţi. Nu sunt bani pentru lemne la şcoli şi nici pentru utilităţi. Nici la CJ nu avem bani deloc. În aceste condiţii, nici nu ne gândim la prime de sărbători’, a declarat Vasile Mihalachi, preşedintele CJ Vaslui. AGERPRES