Functionarii din primarii ar putea boicota alegerile prezidentiale din aceasta toamna in cazul in care se vor pune in practica reducerile de personal din administratiile locale.

„Daca se va pune in practica o asemenea masura, fara consultarea noastra, nu numai ca vom iesi in strada, ci s-ar putea ca la toamna sa nu mai fie alegeri prezidentiale pentru ca nu va mai fi cu cine”, a declarat, luni, presedintele Sindicatului „Civitas” din Primaria Zalau, Gheorghe Morar.

Potrivit acestuia, in primarii exista multi angajati datorita descentralizarii, care a atras dupa sine noi responsabilitati, si ca volumul actual de munca in administratiile locale este deja unul foarte mare, iar in cazul unor disponibilizari nu se va mai putea lucra dupa un program normal. „Din cate am cunostinta, Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie a discutat cu guvernantii ca reducerile de personal sa nu vizeze si primariile”, a adaugat Gheorghe Morar. Sindicatul „Civitas” din cadrul Primariei Zalau are 350 de membri si este afiliat la Federatia Nationala a Sindicatelor din Administratie.