Freze de zăpadă multifuncţionale pentru județele din Moldova, achiziţionate cu fonduri europene

deszapezire_2014.jpgAsociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) EURONEST va achiziţiona 24 de freze de zăpadă multifuncţionale şi şenilete, acestea urmând a fi distribuite în toate cele şase judeţe ale Regiunii de Nord-Est, au anunţat, miercuri, reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi.

Cristian Adomniţei, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, care este şi preşedintele ADI Euronest, a declarat că valoarea totală a proiectului este de 20.846.160 lei, durata de implementare fiind de 18 luni.

“Printr-o iniţiativă demarată în decembrie 2012 am reuşit să mărim numărul de categorii de echipamente necesare pentru dotarea Inspectoratelor pentru Situaţii de Urgenţă prin intermediul Programului Operaţional Regional prin introducerea pe lista echipamentelor eligibile prin fonduri europene a frezelor de zăpadă şi a şeniletelor. Până în prezent, Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară Euronest este singura care a depus şi are aprobat un proiect pentru achiziţia de autofreze multifuncţionale şi şenilate, celelalte regiuni fiind încă în stadiul de elaborare a cererilor de finanţare. La nivel naţional, Asociaţia a atras toate fondurile disponibile, adică peste 16 milioane de euro, şi a obţinut o suplimentare de aproximativ 4,5 milioane de euro”, a declarat Cristian Adomniţei.

Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi a ţinut să sublinieze că în maxim o lună va fi semnat contractul de finanţare, după care va demara procedura de licitaţie publică privind furnizarea echipamentelor. AGERPRES