Un numar de 14 candidati s-au inscris in cursa pentru fotoliul de primar general al Capitalei, dintre care 13 reprezinta formatiuni politice, iar unul este independent, respectiv medicul Sorin Oprescu.
Partidul Democrat-Liberal va fi reprezentat in „lupta” electorala de Vasile Blaga, care deschide si lista candidatilor pentru CGMB. Primele locuri pe lista democrat-liberalilor pentru CGMB sunt ocupate de actualul primar al sectorului 3, Liviu Negoita, urmat de actualii viceprimari ai PMB Razvan Murgeanu si Ioan Popa si de Florin Tica.
Din partea liberalilor, Ludovic Orban, actualul ministru al Transporturilor, va candida pentru Primaria Bucurestilor, acesta declarand ca este hotarat sa castige „duelul” cu ceilalti contracandidati, fiind pregatit sa asigure Capitalei „o dezvoltare care sa ii permita sa devina europeana”. Lista PNL pentru CGMB ii are pe primele locuri pe Stefan Meran, Robert Grigorescu, Ion Tanase, Florin Alexandru si Cornel Poterasu.
Social-democratii „ataca” Primaria Capitalei cu senatorul Cristian Diaconescu, care deschide, totodata, si lista consilierilor municipali propusi de PSD. El este urmat de actualul primar al sectorului 5, Marian Vanghelie, si de Minica Boaja, Cristian Georgescu si Doina Burcau.
Si fostul social-democrat Sorin Oprescu si-a inscris candidatura pentru Primaria Generala, aflandu-se intr-o postura noua, cea de candidat independent. El a declarat ca se considera un primar independent politic, dar dependent de bucuresteni, asa cum suna si sloganul sau de campanie.
Lupta pentru fotoliul de primar general nu este dedicata exclusiv barbatilor, PRM propunand pentru aceasta functie pe Verginia Vedinas, jurist si actual senator. Pe lista PRM pentru CGMB se afla, pe primul loc, cunoscuta cantareata Irina Loghin, despre a carei popularitate presedintele partidului, Corneliu Vadim Tudor, a spus ca „va trage lista in sus”. De asemenea, pe lista PRM se afla actualul consilier municipal Victor Iovici, avocatul Adrian Roseti, consilierul general Nicusor Stan si Mihaela Ionescu.
Conservatorii vizeaza functia de edil-sef prin Codrin Stefanescu, el fiind si primul pe lista de propuneri pentru Consiliul General. El a declarat, dupa depunerea candidaturii, ca vrea sa faca echipa la primarie cu actualul senator Marius Marinescu pe care il va sustine ca viceprimar. Urmatoarele locuri pe lista candidatilor PC la CGMB sunt detinute de consilierii generali Victor Adir si Alina Moise.
Presedintele PIN, Cozmin Gusa, si-a inscris candidatura la BEM prin intermediul unor reprezentanti ai partidului, protestand astfel, prin absenta sa, fata de deciziile Biroului Electoral Central, care nu i-a permis sa candideze din partea aliantei cu bucurestenii „Lista lui Cozmin” si nu i-a admis semnul electoral pe care il dorea pe buletinele de vot si care continea mesajul „Ne-am saturat cat ne-au furat”. Gusa deschide si lista propunerilor de consilieri, fiind urmat de presedintele PIN Bucuresti, Oana Rotaru, Alexandru Munteanu, dar si de actorul Andrei Duban.
Si deputatul PNTCD Aurelian Pavelescu a intrat in cursa pentru Primaria Generala, el declarand ca isi doreste o campanie decenta, bazata pe proiecte, si nu pe manipulari si intoxicari.
Un alt partid care isi trimite un reprezentant este si PNG-CD, care il va avea drept candidat pe Daniel Fuciu, el fiind si primul pe lista Partidului Noua Generatie – Crestin Democrat pentru CGMB.
Isi vor mai disputa functia de edil-sef al Capitalei si scriitorul Alexandru Vladu, din partea Partidului Popular din Romania, juristul Adrian Vilau, din partea Uniunii Populare Social Crestine, avocatul Gheorghe Dinu, din partea Partidului Popular si al Protectiei Sociale, dar si Dragos Frumosu, reprezentand Uniunea Pensionarilor si Solidaritatii Sociale. In competitie s-au mai inscris Nicolae Varbanciu, reprezentant al Partidului Socialist Roman, si Geo Stroe, presedintele fondator al Partidului Romaniei Europene.
Dupa verificarea dosarelor, Biroul Electoral Municipal a respins doua candidaturi la Primaria Bucurestilor – pe cea a lui Dumitru Radescu, din partea Partidului Renasterea Romaniei, si pe cea a independentului Cornel Cernoschi, reprezentantul Uniunii Persoanelor care nu voteaza din Romania, pe motiv ca nu au indeplinit conditiile legale pentru a le fi validate dosarele.