primaria sf gheorghe.jpgFostul viceprimar al municipiului Sfantu Gheorghe, Balint Jozsef (Partidul Civic Maghiar), va contesta in instanta demiterea sa din functie si va cere despagubiri morale consilierilor UDMR, PNL si PSD care au votat impotriva sa.

Balint Jozsef, care a fost demis marti seara prin votul majoritar al Consiliului local, a declarat ca motivele care au stat la baza acestei hotarari nu sunt justificate, reprosandu-i-se in fapt apartenenta politica.

Acesta sustine ca inlaturarea sa din functie la propunerea primarului UDMR Antal Arpad are si un alt substrat, anume faptul ca prezideaza o comisie de anchetare a modului in care au fost cheltuiti banii publici pentru schimbarea bordurilor din centrul municipiului Sfantu Gheorghe. “Intr-un an si jumatate cat am fost viceprimar am fost ocolit de primar in problemele esentiale, toate sedintele importante s-au tinut fara mine, toate deciziile au fost luate de 4-5 oameni, eu nu am fost intrebat niciodata”, a declarat Balint Jozsef.

Liderul fractiunii Partidului Civic Maghiar (PCM) din cadrul Consiliului local municipal, preotul unitarian Kovacs Istvan a declarat ca inlaturarea viceprimarului este un exemplu clar de “vendeta politica”, dar si de discriminare, de incalcare a drepturilor omului si un atentat la democratie.

“Primarul spune ca e multumit de munca viceprimarului, dar e problema cu coloratura politica. E o discriminare ca si cea pe criterii de sex sau culoarea pielii. (…) Primarul vrea sa conduca la persoana I. Adevarata problema este de fapt ca primarul ‘bordura’ s-a suparat din cauza comisiei care se uita sub degetele lui cum sunt cheltuiti banii publici, dar si de faptul ca noi avem alte conceptii despre prioritatile municipiului Sfantu Gheorghe. E deranjat ca punem intrebari, ar vrea ca noi sa stam in liniste. (…) A platit viceprimarul, care e baiat simpatic, dar din pacate PCM-ist”, a spus Kovacs Istvan, conchizand ca “noi vrem sa fim parteneri, dar nu si complici”.

Pentru demiterea viceprimarului au votat 11 consilieri, respectiv 8 UDMR, 2 PNL si unul PSD, in timp ce toti cei 9 reprezentanti ai Partidului Civic Maghiar au parasit sala in semn de protest. Propunerea de demitere a venit din partea primarului municipiului Sfantu Gheorghe, Antal Arpad (UDMR), care a dorit sa sanctioneze in acest fel atitudinea “obstructionista” a PCM. “Nu e normal sa ai un viceprimar si sa te comporti ca si cum ai fi in opozitie. Eu inteleg ca disciplina de partid trebuie respectata, dar treceti in opozitie si lasati-ma sa lucrez pentru dezvoltarea orasului, nu mai trageti frana de mana”, a spus primarul Antal Arpad.

Acesta a refuzat in permanenta sa raspunda “provocarilor” consilierilor PCM, insa a mentionat ca luna aceasta va da posibilitatea comisiei de ancheta a “borduriadei” sa isi prezinte concluziile in cadrul unei sedinte extraordinare a Consiliului local. AGERPRES