Mariana Cazacu, fost viceprimar al municipiului Giurgiu, vrea sa apeleze la Curtea Europeana a Drepturilor Omului pentru a fi repusa in functie.
„Mi-am incetat activitatea ca viceprimar al municipiului anul trecut, in urma unui ordin emis de Institutia Prefectului Judetului Giurgiu prin care se mentiona ca as fi in incompatibilitate cu aceasta functie, deoarece faceam parte din Consiliul Consultativ al unei institutii din oras”, a declarat Mariana Cazacu.

Ea a precizat ca s-a adresat justitiei in acest caz si a obtinut o hotarare definitiva si irevocabila confirmata de Tribunalul Giurgiu si Curtea de Apel Bucuresti, potrivit careia trebuie sa fie repusa in functia detinuta anterior, dar Institutia Prefectului „tergiverseaza” aplicarea deciziei. „Institutia Prefectului mi-a raspuns ca a inaintat Consiliului Local Municipal Giurgiu hotararea judecatoreasca prin care ar trebui sa fiu repusa in functie, dar CLM a raspuns ca acum exista in vigoare o alta hotarare de consiliu local prin care a fost ales un alt viceprimar in locul meu”, a aratat Mariana Cazacu.

Fostul viceprimar al municipiului considera ca prefectul ar trebui sa anuleze hotararea CLM Giurgiu prin care a fost ales un alt viceprimar si sa execute astfel hotararea judecatoreasca de repunere a ei in drepturi. „Cred ca se trage de timp, pentru ca la 1 iunie mandatul meu inceteaza, dar daca nu va fi pusa in aplicare hotararea judecatoreasca voi apela la un executor judecatoresc sa il execute pe prefect si voi face plangere la Curtea europeana a Drepturilor Omului”, a afirmat Mariana Cazacu.

Purtatorul de cuvant al Institutiei Prefectului Giurgiu, Remus Gaina, a spus ca ordinul prefectului a fost anulat de instanta si decizia judecatoreasca a fost adusa la cunostinta CLM Giurgiu, care ar trebui sa rezolve situatia. Mariana Cazacu a sustinut ca nu ii face placere sa revina in functia de viceprimar, dar vrea sa demonstreze cetatenilor ca „exista justitie, dreptatea se poate castiga si fiecare cetatean, indiferent de functia pe care o ocupa, trebuie sa respecte deciziile acesteia”.