Fostul subprefect de Cluj Zoltan Gyorke a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că a câştigat procesul cu Guvernul şi că de săptămâna viitoare va reveni în funcţie, printr-o decizie a instanţei de judecată.

„Am câştigat procesul împotriva Guvernului României şi a Ministerului Afacerilor Interne. Începând de săptămâna viitoare voi exercita, din nou, funcţia de subprefect al judeţului Cluj. Prin HG 54/8.02.2019 s-a dispus aplicarea mobilităţii din funcţia publică de subprefect în cea de inspector guvernamental. În 11.02.2020 instanţa de judecată a admis cererea mea privind anularea hotărârii de guvern, din următoarele considerente: 1. au fost încălcate procedurile referitoare la adoptarea  proiectelor de acte normative 2. hotărârea de guvern nu a fost motivată în fapt şi în drept 3. aplicarea mobilităţii nu a fost dispusă în scopul şi limitele expres prevăzute de lege. Azi, 16.07.2020 sentinţa a rămas definitivă prin respingerea recursului formulat de Guvernul României şi Ministerul Afacerilor Interne”, scrie Zoltan Gyorke.

Zoltan Gyorke a fost subprefect între anii 2008 şi 2009, iar apoi, din nou, din 2015 până în 2019. În martie 2019, judeţul Cluj se afla în situaţia de a funcţiona cu doi subprefecţi, în urma unei decizii a Tribunalului Cluj. În şedinţa de Guvern din data de 8 februarie 2019 a fost adoptată o hotărâre „privind aplicarea mobilităţii pentru domnul Gyorke Zoltan din funcţia publică de subprefect al judeţului Cluj în funcţia publică de inspector guvernamental”. Zoltan Gyorke a atacat această hotărâre în instanţă, iar judecătorii Tribunalului Cluj au decis suspendarea actului normativ. AGERPRES