Fostul secretar de stat în MDRAP, Sorin Maxim, a revenit ca director general al ADR Vest

maxim_sorin.jpgSecretarul de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sorin Maxim, a demisionat din funcţia guvernamentală şi a revenit, de luni, în funcţia de director general al Agenţiei pentru dezvoltare Regională (ADR) Vest.

“Începând de azi, 16 mai 2016, Sorin Maxim a revenit, în calitate de director general, la Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest, ca urmare a demisiei sale din funcţia de secretar de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Decizia de eliberare din funcţie, semnată de prim-ministrul Dacian Cioloş a devenit oficială prin publicarea acesteia în Monitorul Oficial din data de 13 mai 2016”, se arată într-un comunicat de presă al ADR Vest.

Sorin Maxim a ocupat în perioada 26 ianuarie – 13 mai 2016 funcţia de secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. În această perioadă s-a realizat lansarea efectivă a cinci priorităţi de investiţii din cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020. Cea de-a şasea prioritate de investiţii, cea destinată finanţării microîntreprinderilor, urmează a fi lansată în viitorul apropriat, schema de minimis fiind deja aprobată de către Consiliul Concurenţei.
La preluarea postului ministerial, Sorin Maxim declara că una dintre condiţiile pe care le-a propus Executivului a fost “deschiderea pentru a aduce îmbunătăţiri sistemului”. “Am planuri mari. Evident că a fost una din condiţii, să existe deschidere pentru a aduce anumite îmbunătăţiri sistemului, pentru că sunt din sistem şi cunosc foarte bine mecanismele şi ştiu unde s-ar putea optimiza fluxurile birocratice. Chiar dacă este un mandat limitat, există determinare din partea guvernului (…) vizavi de această abordare mai flexibilă şi descentralizată. (…). Cred că ce este bun pe actualul program trebuie păstrat pentru următorul, iar beneficiarii trebuie să simtă o îmbunătăţire a activităţii şi a fluxurilor. Programul aşteaptă mecanismul prin care toate cererile de finanţare/rambursare vor fi depuse electronic pe următorul ciclu financiar”, declara Sorin Maxim, în ianuarie.

Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 reprezintă, prin priorităţile de investiţii deja lansate, programul de finanţare cu cele mai importante sume de bani disponibile pentru accesare, în acest moment. AGERPRES