Fostul primar al orasului Satu Mare a fost achitat

Fostul primar al municipiului Satu Mare, Horea Anderco, acuzat ca ar fi comis mai multe infractiuni de luare de mita si de abuz in serviciu, a fost achitat de Tribunalul Alba, la aproape cinci ani de la inceperea procesului. Instanta a decis achitarea tuturor inculpatilor din acest dosar.
Primar al orasului Satu Mare in 1990 si intre 1996 si 2003, Horea Anderco a fost arestat pe data de 9 aprilie 2003, fiind invinuit de savarsirea unor infractiuni de luare de mita si de abuz in serviciu. Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Alba, judecator Aurelian Mocan, in privinta lui Anderco s-a dispus achitarea, in baza art. 10 lit. d Cod procedura penala, deoarece faptei ii lipseste unul din elementele constitutive ale infractiunii de luare de mita. Horea Anderco a fost achitat si pentru acuzatia de abuz in serviciu contra intereselor publice si de abuz in serviciu contra intereselor persoanelor.

In privinta lui Timciuc Constantin, acuzat de abuz in serviciu contra intereselor publice si de dare de mita, instanta a dispus, de asemenea, achitarea. In ceea ce ii priveste pe ceilalti trei inculpati, Dinu Adrian, Iuoras Alexandru si Cretu Sorin, acuzati de dare de mita, s-a dispus achitarea tot in baza art. 10 lit. d Cod procedura penala. In dosar a mai fost inculpat si Lazarovici Stefan, care intre timp a decedat si pentru care s-a dispus incetarea procesului penal.