Noul subprefect al judeţului Alba, Cornel Murg, lider al social-democraţilor din oraşul Cugir până în urmă cu câteva zile, a fost învestit joi în funcţie, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la sediul Instituţiei Prefectului în prezenţa unor şefi de servicii deconcentrate şi a câtorva zeci de foşti colegi de partid.

Cornel Murg a mai deţinut funcţia de subprefect din primăvara până în toamna lui 2009.
Prefectul Dan Coriolan Simedru a dat citire hotărârii de guvern prin care Cornel Murg a fost numit, cu caracter temporar, prin detaşare, în funcţia de subprefect al judeţului Alba. Pentru a putea ocupa această funcţie, Murg şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte al organizaţiei orăşeneşti Cugir a PSD.

De altfel, liderul social-democraţilor din Alba, Ioan Dîrzu, prezent la ceremonia de învestitură, l-a felicitat pe Cornel Murg pentru activitatea politică desfăşurată până la numirea sa ca subprefect. Între 2000 şi 2004, Murg a fost viceprimar al oraşului Cugir şi ulterior consilier local, fiind, de asemenea, pentru o scurtă perioadă, şi consilier judeţean. Noul subprefect de Alba a afirmat că este convins că va face o echipă bună cu prefectul Dan Coriolan Simedru. AGERPRES