Clădirea fostului Liceu de Chimie din Târgu Mureş va fi transformată într-un incubator de afaceri şi va adăposti birourile firmelor aflate la început de drum, în cadrul unui proiect de revigorare a antreprenoriatului aprobat de Consiliul Local al municipiului reşedinţă de judeţ.

Consiliul Local a aprobat înfiinţarea unui incubator de afaceri. Ne dorim ca afacerile din Târgu Mureş să prindă avânt iar scopul nostru este să revigorăm antreprenoriatul la nivel de oraş şi să sprijinim afacerile prin înfiinţarea unor incubatoare de afaceri. Aceste hub-uri sunt concepute pentru a-i ajuta pe antreprenorii începători, sunt concepute ca o comunitate în care antreprenorii aflaţi la începutul dezvoltării unui business pot solicita sfaturi de la profesionişti şi îşi pot îmbogăţi relaţiile de afaceri. Incubatoarele de afaceri, pe lângă sprijinul intelectual, oferă şi spaţii pentru birouri pentru antreprenorii care doresc. Atât la nivel european, cât şi la nivel naţional vor fi lansate o serie de programe de finanţare nerambursabile a căror scop principal este de a stimula domeniile de cercetare, dezvoltare şi inovare„, a declarat primarul din Târgu Mureş, Soos Zoltan.

Edilul consideră că prin aceste incubatoare de afaceri se facilitează crearea şi dezvoltarea întreprinderilor şi ajută la integrarea acestora în economie şi oferă o bază temeinică atât din punct de vedere tehnic, cât şi profesional. AGERPRES