Fostul director al ALPAB destituit de Sorin Oprescu va fi repus in functie

carstea_virgil.jpgMagistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis, definitiv, repunerea in functie a fostului director general al Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti (ALPAB), Virgil Cirstea.

Instanta a respins ca nefondat recursul Primariei Municipiului Bucuresti la decizia din 14 ianuarie a Tribunalului Bucuresti. Judecatorii au dispus anularea dispozitiei data de primarul general al Municipiului Bucuresti, cu obligatia de a-l reintegra pe Carstea pe postul si functia detinuta anterior concedierii.

In august 2008, Sorin Oprescu a semnat dispozitia de desfacere a contractului individual de munca al directorului Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement Bucuresti, Virgil Cirstea, in baza raportului intocmit de Comisia de disciplina a Primariei Capitalei. “Decizia se bazeaza pe raportul intocmit de Comisia de Disciplina a PMB, care l-a audiat pe dl. Cirstea joi, 7 august 2008, si care a constatat deficiente in indeplinirea atributiilor stabilite prin fisa postului privind administrarea legala si eficienta a patrimoniului, precum si incalcarea atributiilor privind aplicarea hotararilor Consiliului General al Municipiului Bucuresti si a dispozitiilor Primarului General”, se arata intr-un comunicat al municipalitatii, difuzat pe 11 august 2008.

Mai multi directori din Primaria Capitalei au fost demisi sau si-au dat demisia din functii vara trecuta, dupa instalarea in fotoliu de primar general a lui Sorin Oprescu, in urma alegerilor locale din luna iunie 2008. Printre acestia se numara fostul arhitect sef Adrian Bold si fostul director al Directiei de Infrastructura, Gheorghe Udriste.