Fostele cinematografe din Galaţi vor fi reabilitate şi modernizate cu fonduri europene, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Potrivit acestuia, cele trei cinematografe – Ţiglina, Dacia şi Flacăra -, aflate în stare de ruină, vor avea după renovare alte destinaţii, dar pentru câţiva ani vor difuza şi filme.

”Avem obligaţia, conform protocolului cu RADEF şi legii, să dăm filme o dată pe săptămână. Asta, deşi RADEF nu a mai dat filme în aceste cinematografe de peste 20 de ani. Dar, asta e! Bine că le-am putut prelua, că nu vor mai sta în paragină, că le putem renova şi reda circuitului social”, a declarat Pucheanu.

Edilul a precizat că fostul cinematograf Ţiglina va fi reabilitat pentru a găzdui Teatrul pentru Copii şi Tineret ”Gulliver”, valoarea investiţiei fiind de 2.571.902 lei.

Fostul cinematograf Flacăra va fi renovat pentru a deveni un centru de conferinţe, congrese, simpozioane şi alte evenimente de anvergură, investiţia fiind de 2.476.533 de lei, iar fostul cinema Dacia va deveni un centru de excelenţă în robotică, valoarea investiţiei fiind de 2.133.722 de lei. AGERPRES