Forum Regional de Investitii, pe 4 şi 5 noiembrie la Iaşi

Pentru promovarea regiunii ca mediu favorabil pentru dezvoltarea afacerilor, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est a luat inițiativa de a organiza începând cu anul 2004, Forumul Regional de Investiţii Nord-Est România.

Acest eveniment a fost organizat itinerant, iar ediţiile anterioare s-au desfăşurat în toate cele şase judeţe ale regiunii, beneficiind de prezenţa unui număr important de participanţi (peste 150 persoane în fiecare an).

Evenimentul a fost reflectat, în mod favorabil în mass-media, atât la nivel regional, cât şi naţional, şi s-a bucurat de prezenţa unor lectori de marcă din partea departamentelor specializate din cadrul Guvernului României şi Reprezentantei Comisiei Europene în România, precum şi reprezentanţi ai unor State Membre din Uniunea Europeană cu care regiunea noastră are relaţii de colaborare (Italia, Spania, Marea Britanie, Germania, Austria, Ucraina și Republica Moldova).


Anul acesta, inițiatorii revin la Iași pentru a redeschide cu succes o nouă serie de manifestări regionale dedicate promovării Regiunii Nord-Est. Organizat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est în parteneriat cu autorităţile publice locale din judeţul Iaşi şi alte organizaţii relevante din mediul academic şi de afaceri, Forumul Regional de Investiţii Nord-Est România, ediţia a VII-a, se va desfăşura în perioada 4 – 5 noiembrie 2010, la Centrul de Conferinţe Hotel Traian.


Evenimentul se va desfasura pe durata a doua zile şi va cuprinde următoarele secțiuni:

1. Conferinţa “Perspective de dezvoltare a oraşelor din Regiunea Nord-Est” moderată de Prof.univ.dr. Vasile Puşcas, Director al Institutului de Studii Internaționale Universitatea Babeș Bolyai Cluj, Dragoş Pîslaru, Manager general al GEA Strategy & Consulting SA şi Sorin Ioniţă de la Societatea Academică Română (4 Noiembrie 2010, Sala Eminescu I)

2. Atelierul de lucru „Promovarea inovaţiei în mediul de afaceri” care va fi moderat de Prof. Univ.dr. ing. Boris Plăhteanu, Director al Institutului Naţional de Inventică – Filiala Iaşi (5 Noiembrie 2010, Sala Eminescu II)

3. Seminarul cu participare internaționala „Viitorul va fi eco-eficient sau nu?” moderat de Dr. ing. Iulian Movilă, Director al Agenţiei Regionale pentru Protecţia Mediului (5 Noiembrie 2010, Sala Eminescu II)

4. Dezbaterea publică „2010 – Anul european pentru combaterea sărăciei şi excluziunii sociale” care va fi moderata de Emil Hurezeanu, jurnalist la Grupul realitatea Catavencu (5 Noiembrie 2010 Sala Eminescu II)

5. Expoziţia şi competiţia de proiecte regionale „Viitorul începe azi” (5 Noiembrie 2010, Sala Eminescu I).


Intrarea la acest eveniment este gratuită, în baza completării unui formular de participare pe care îl puteți descărca de pe www.adrnordest.ro.