Noul vehicul comercial Transit Custom lansat de Ford Pro este disponibil acum în Europa și permite întreprinderilor mici și mijlocii să atingă noi niveluri de productivitate.

Următoarea generație a celui mai bine vandut furgon de o tonă din Europa este complet integrată cu ecosistemul digital de software și servicii Ford Pro pentru a ajuta companiile să reducă costurile de proprietate, să lucreze mai eficient și să simplifice gestionarea vehiculelor comerciale.

Inginerii Ford au dezvoltat o platformă complet nouă, concepută pentru a optimiza transportul și accesul, pentru a îmbunătăți confortul șoferului și pentru a oferi performanțe și manevrabilitate remarcabile. Designul avansat permite mai multe sisteme de propulsie de înaltă eficiență, inclusiv opțiunile de tracțiune integrală și Plug-in Hybrid, oferind în același timp spațiu de încărcare fără compromisuri.

Inovațiile din segment oferă clienților o experiență fără precedent

Înainte ca designerii Ford să înceapă să schițeze noul Transit Custom, laboratorul intern de design D-Ford al companiei a petrecut ani de zile interacționând cu clienții de companii pentru a le cerceta nevoile și punctele nevralgice și pentru a identifica soluții inovatoare pentru a ajuta la îmbunătățirea productivității.

Operatorii de afaceri mici folosesc cabinele din furgonetele lor ca birouri și cantine în fiecare zi, iar noul volan înclinabil din pachetul de opțiuni Mobile Office face ca Transit Custom să fie mai bun ca niciodată pentru a satisface ambele nevoi. Volanul se pliază pentru a deveni un suport pentru tablete și laptopuri, precum și o masă plană pentru a face completarea documentele și pauzele de prânz mai confortabile.

Șoferii de livrare pot face până la 200 de opriri și pot livra 500 de articole pe zi. Delivery Assist (disponibil în octombrie 2024) poate ajuta la eficientizarea fiecărei livrări prin automatizarea unei părți a procesului pentru a economisi timp și a îmbunătăți securitatea. Când este pornit, Delivery Assist devine activ atunci când șoferul intră în parcare. Transit Custom va aprinde automat luminile de avarie, va închide toate geamurile deschise și va încuia ușa odată ce șoferul părăsește camioneta. La întoarcere, șoferul poate intra și porni fără cheie vehiculul. Luminile de avarie se vor stinge și ferestrele vor reveni la poziția anterioară.

Platformă nouă, un nou nivel de productivitate

La baza productivității sporite a Transit Custom se află o platformă complet nouă, proiectată în jurul transportului optim al încărcăturii, accesului, performanței și flexibilității sistemului de propulsie. Designul a permis o mai bună rigiditate și o greutate redusă cu 100 kg față de vehiculului din generația anterioară. De asemenea este disponibil un ampatament prelungit cu până la 200 mm, în funcție de model, pentru o capacitate optimă de încărcare.

Interiorul high-tech oferă experiențe digitale conectate

Ford Pro facilitează intrarea fiecărei afaceri în noua eră conectată; fiecare Transit Custom este echipat cu un ecran tactil de 13 inchi, înclinat spre șofer pentru ușurință în utilizare. Acesta are la bază ultima versiune a sistemuluimultimedia Ford SYNC 4 cu conectivitate super-rapidă, grație modemului încorporat. Interiorul avansat este completat de un instrumentar de bord digital de 12 inchi.

Gamă extinsă de sisteme de propulsie de înaltă eficiență

Clienții pot configura Transit Custom cu cea mai recentă generație de motoare diesel Ford EcoBlue cu puteri de 110 CP, 136 CP, 150 CP sau 170 CP, care pot îmbunătăți eficiența consumului de combustibil și emisiile de CO2 cu aproape șase procente în comparație cu modelul anterior. Cutia de viteze manuală cu șase trepte este standard, opțional fiind oferită o nouă cutie de viteze automată, avansată, de înaltă eficiență, care dispune de opt trepte și permite o capacitate maximă de remorcare de 2.800 kg. Aceasta este disponibilă în combinație cu motoarele de 136 CP și 170 CP.

Noul Transit Custom Plug-In Hybrid combină un motor pe benzină care fucnționează în ciclul Atkinson, de 2,5 litri, cu o baterie de 11,8 kWh (utilizabilă) pentru a oferi o putere combinată de 232 CP și o autonomie pur electrică de până la 56 km și 2,3 kW de putere pentru scule și echipamente prin Pro Power Onboard. Noul sistem de propulsie este similar cu cel utilizat de Ford Kuga Plug-In Hybrid – cel mai bine vândut PHEV din Europa în 2021 și 2022.

 

Descoperă mai multe informații despre modelele Ford la ATI MOTORS HOLDING, la showroom-ul din DN 28 Iasi – Tg. Frumos Km 10, Iași sau online pe https://www.ford-iasi.ro/.